Jonas Van Ham wint aanvoerdersband Ruytinx

29 november 2013
instagram
Jonas Van Ham kreeg maandag leuk nieuws van Oud-Heverlee Leuven in zijn mailbox. De 23-jarige student had namelijk de aanvoerdersband van Bjorn Ruytinx gewonnen. Voetbalbelgie sprak met de gelukkige winnaar.

"Het begon allemaal met de wedstrijd OHL - Bergen op woensdag 30 oktober", doet Van Ham zijn verhaal.  "OHL had voor deze wedstrijd een studentenactie opgezet waardoor studenten voor slechts vijftien euro de wedstrijd konden bijwonen."

"Je kreeg voor die vijftien euro ook nog eens vijf consumpties en een deel van het geld ging ook naar schaatser Bart Swings. Zo'n kans kon mijn vrienden en ik niet laten liggen. Bij de aankoop van de tickets moest je ook je studentennummer en e-mail achterlaten om kans te maken op de aanvoerdersband van Bjorn Ruytinx."

Veel geluk gehad

"Maandag kreeg ik plots een bericht een mail van de commercieel medewerker Roel Van Olmen. Hij stelde dat ik de kapiteinsband van El Toro had gewonnen. Eerst dacht ik dat het een grap was omdat het al een maand geleden was dat we naar die match waren gaan kijken."

"Uiteindelijk ben ik dan toch meteen die namiddag naar het secretariaat van OHL getrokken en ik had inderdaad de band gewonnen. De reden waarom ik het pas zo laat wist was omdat eerst iemand anders de band had gewonnen maar hem niet was komen ophalen. Dan hebben ze opnieuw iemand gekozen en dat was ik. Veel geluk gehad dus."

Ruytinx niet gezien

"Of ik Ruytinx ontmoette bij het afhalen van de prijs? Nee, Van Olmen heeft me de band gegeven. Ik mocht ook mee op het veld om enkele foto's voor het doel te nemen."

"Het was echt tof om daar te staan en te bedenken dat eersteklasseploegen op deze grasmat komen strijden voor hun punten. Het is natuurlijk jammer dat ik Ruytinx niet heb ontmoet, maar een gesigneerde kapiteinsband is voor mij al meer dan voldoende."

"Het heeft toch iets speciaal om de kapiteinsband die een speler uit de eerste klasse gedragen heeft te mogen vasthouden. En zeker dan als die speler Ruytinx is, toch een van mijn favoriete spelers bij OHL.

Mooie plaats geven

"De band zal thuis zeker een mooie plaats krijgen. Of ik hem zelf vaak ga dragen betwijfel ik, want ik zou niet graag hebben dat hij vuil wordt en moet gewassen worden. Het zou zonde zijn als de handtekening er moest af gaan.

Van Ham had vroeger geen favoriete club. "Ik supporterde niet echt voor een bepaalde ploeg. De beste mocht van mij winnen. Nu OHL in eerste klasse speelt, hoop ik natuurlijk altijd dat ze winnen en hun plaats in de hoogste klasse kunnen behouden."

Samen met vrienden goede pint drinken

"Ik speel zelf voetbal bij de zaterdagreserven van S.K. Ottenburg. We spelen daar met een toffe bende elke week onze match en amuseren ons goed. Vorig jaar speelden we zelfs voor de eerste keer in de geschiedenis van de club kampioen."

"Voetbal betekent voor mij: samen met vrienden een goede match spelen en daarna een goede pint drinken", besluit Van Ham.


Dries Charlier

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes