Nieuw businessgebouw voor Roeselare

28 april 2007
instagram

KSV Roeselare investeert in een businessgebouw. Het gebouw komt achter de hoofdtribune. Tot op heden ontvangt Roeselare zakenpartners in het nabij gelegen stadion van volleybalclub Roeselare, ook actief op het hoogste niveau in België. 

Een businessbar, een restaurant, een executive lounge, een vergaderruimte en 120 buitenseats komen in het vier verdiepingen tellende gebouw. "Ons stadion moet dringend aangepast worden aan de normen van eerste klasse," zegt voorzitter Luc Espeel. "Twintig jaar geleden verhuisde Roeselare, toen nog KSK, naar Schiervelde. We speelden toen in derde klasse. Nu spelen we in eerste en ons stadion geldt als het minst moderne van eerste nationale. We gaan de tribunes voor de bezoekers ook overdekken, en we investeren in kunstgrasvelden voor de jeugd."

 

Koffie drinken in volleybalzaal 

 

"We ontvangen onze zakenrelaties nu het stadion van volleybalclub Roeselare. Om een koffie te drinken tijdens de rust, moeten we telkens verhuizen naar het volleybalcomplex. Ook al is het maar 25 meter stappen, tegen dat je er bent is de rust afgelopen, en echt professioneel is het ook niet, hé. En regen of sneeuw maakt het alleen maar erger. We willen ons sponsors en hun relaties verwennen zoals het hoort in eerste klasse."

 

De investering van het nieuwe complex wordt gedragen door hoofdsponsor Deceuninck. "Op termijn is het de bedoeling om het budget te verhogen en zo te investeren in nieuwe zaken. Met de extra inkomsten moeten we eerst de investering afbetalen. Eens alles afbetaald is, volgen nieuwe investeringen," aldus de voorzitter. "Onze steile opgang de laatste jaren wordt nu vertaald in investeringen die broodnodig zijn om een stabiele eersteklasser te worden." 

 

stadion 't Motje 

 

Roeselare nam zijn intrek in Schiervelde rond 1990 toen het nog in derde klasse speelde. Voordien speelde de club in stadion 't Motje. Schiervelde was eigendom van het klein seminarie. De stad Roeselare kocht het op en KSK mocht gebruik maken van het stadion. Na de promotie naar eerste klasse kwam er een grote nieuwe zittribune bij. Het stadion kan 9.000 toeschouwers ontvangen, met 4.400 zitplaatsen.

KSV Roeselare bestaat nog maar sinds 1999. Toen fusioneerden KSK Roeselare en KFC Roeselare. KSK promoveerde het jaar ervoor naar tweede klasse. De club wilde uitgroeien tot een stabiele en gezonde club en fusioneerde daarom met derdeklasser KFC. In 2005 won de fusieclub de eindronde en dwong het zo promotie af naar eerste klasse. Bij hun debuut in eerste klasse deden ze al meteen van zich spreken. De club kende nooit degradatiezorgen. Integendeel, Roeselare nestelde zich in de middenmoot en bouwde een ijzersterke thuisreputatie op. De tegenstanders zakken met knikkende knieën naar Schiervelde af.

Egidius Kindt

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes