Emile Mpenza (weeral) Rode Duivel af

07 juni 2007
instagram

Woensdag 6 juni 2007, Finland-België 2-0, het wordt wellicht de laatste interland van Emile Mpenza. De 28-jarige aanvaller stelt zich niet meer beschikbaar, net als tussen april 2004 en maart 2005. Mpenza wil zich voluit concentreren op zijn carrière bij Manchester City.

Emile Mpenza werd in januari 2006 doorgestuurd bij het Duitse HSV. Hij zocht het nodige voetbalgeluk in het zonovergoten Qatar. Veel sportieve eer viel er echter niet te rapen. Het was om het geld te doen: een loonbriefje van 3 miljoen euro.

De snelle aanvaller zat op een doodlopend spoor. Zijn huwelijk met Nathalie Cratzborn was stuk gelopen en de voetbalwereld lachte met zijn vlucht naar voetbaldwerg Qatar. Dat de broertjes Frank en Ronald De Boer op hun oude voetbaldag nog wat geld gaan rapen in een Aziatisch land, tot daar toe. Maar een 27-jarige aanvaller, dat was al te lachwekkend.

Veel topprestaties leverde Emile Mpenza niet bij Al-Rayyan. Het kwam tot een conflict en Mpenza mocht zijn koffers pakken. Veel mensen verklaarden Manchester City goed gek toen ze Mpenza een contract voorschotelden. Emile Mpenza snoerde de criticasters de mond en liet enkele mooie dingen zien. Hij kreeg niet voor niets een contractverlenging.

Emile Mpenza voelt zich goed in zijn vel bij de The Citizens en verkiest daarom om niet meer voor de Rode Duivels uit te komen. Mpenza wil zijn knieën en spieren sparen zodat hij voluit kan gaan bij Manchester City.

De teller staat op 54 caps en zeventien doelpunten in tien jaar tijd. Dat hadden er veel meer kunnen zijn, maar ook minder. Emile Mpenza pikte de recente interlands tegen Portugal en Finland nog mee op vraag van bondscoach René Vandereycken. Dat verklaart meteen waarom Mpenza een mediaboycot inlastte. Hij wenste geen commentaar te geven op de reden waarom hij een deel van de stage miste.

 

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes