Amateurclub neemt Murcia over

07 juni 2007
instagram

Club Granada 74 maakte een opmerkelijke opmars in het Spaanse voetbal. De club is net gepromoveerd naar de vierde afdeling, maar start in de Segunda Division. De schatrijke vice-voorzitter nam de noodlijdende tweedeklasser Ciudad de Murcia over.

Carlos Marsa legde 17 tot 20 miljoen euro neer voor Ciudad de Murcia. Zijn favoriete Club Granada 74 bekomt zo startrecht in de Segunda Division. Het is nog niet duidelijk waar zijn club de thuiswedstrijden zal afwerken. Carlos Marsa vergaarde een fortuin met de handel in kunst en als bouwpromotor.

Club Granada 74 stoomt vooruit in het Spaanse voetbal. Ciudad de Murcia kende ook een snelle evolutie. De tweede club van Murcia is pas in 1999 opgericht. In vier seizoenen veroverden ze drie titels.

Voorzitter Enrique Pina lag al lange tijd overhoop met het stadsbestuur. Hij verlangde dat de lokale overheid zijn club meer zou steunen. Ciudad de Murcia beschikte in de beginjaren niet over een eigen sportcomplex en moest om de haverklap verhuizen. Toen Ciudad de Murcia naar de tweede afdeling doorstootte, eiste Pina een zware investering van de stad. Die kwam er niet.

Pina maakte er geen geheim van dat hij in zee zou gaan met een club uit een andere stad, die wel bereid zou zijn om aan zijn sportieve eisen te voldoen. Er was voldoende interesse. Oviedo, Granada, Cáceres, Orihuela, Mérida, Logroño en León boden zich aan om een echte thuishaven voor Ciudad uit te bouwen.

In mei 2007 wijzigde voorzitter Pina zijn plannen. Hij bood zijn club te koop aan voor 23 à 26 miljoen euro. FC Barcelona overwoog even toe te slaan, om de B-ploeg op een hoger niveau mee te kunnen laten draaien. Dat verhaal ging niet door. Club Polideportivo Granada 74 hapte wel toe. Vanaf 6 juni 2006 beschikt de club over een plaats in de Segunda Division. Ciudad de Murcia behoort tot de geschiedenisboeken.

De renaissance van de Laars

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes