Anderlecht gaat voor Jan Polak

04 juli 2007
instagram

Anderlecht hoopt de zoektocht naar een box-to-box speler eerstdaags af te kunnen ronden. Philippe Colin en Herman Van Holsbeeck vertoeven in Duitsland om de onderhandelingen met de Tsjech Jan Polák en zijn club 1. FC Nürnberg af te ronden.

De 26-jarige middenvelder beantwoordt aan het profiel waar Anderlecht naar op zoek is: duelkracht, polyvalent, groot loop- en infiltratievermogen en een goed afstandsschot. Jan Polak stapte in 2005 voor anderhalf miljoen euro van Liberec naar Nürnberg over.

Polák is een vaste waarde bij de Tsjechische nationale ploeg. Hij heeft dertig interlands achter zijn naam staan. Anderlecht is niet de enige kandidaat-overnemer. Het Turkse Galatasaray heeft zich ook in Duitsland gemeld voor Jan Polák.

De Belgische landskampioen ging in eerste instantie voor de Argentijn Somoza. Villarreal heeft echter andere plannen met de middenvelder. Hij dient als pasmunt om Tamudo van Espanyol over te kunnen nemen. Somoza wenste bovendien graag in Spanje te blijven.

Als Anderlecht een akkoord bereikt met Nürnberg en Jan Polák is het huiswerk bijna afgerond. De Brusselaars versterkten zich al met de Braziliaan Triguinho (linkerflank) en de Franse aanvaller Cyril Théréau. Mogelijk komt er nog een rechtsachter en een middenvelder bij. De Pool Blazej Radler en de Tunesiër Achraf Khalfaoui trainen mee.

Fotospecial Anderlecht in Koksijde
Transferoverzicht JL zomer 2007
Jovanovic wil Standard verlaten
Kalender eerste klasse 2007-2008

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes