EXCL - Wat is er van Bruno Versavel?

09 december 2014
instagram
Achtentwintig keer Rode Duivel, waarin hij vier keer scoorde. Lokeren, KV Mechelen, Anderlecht en Perugia. Bruno Versavel bleef nog lang actief als voetballer, in de lagere reeksen. Op zijn 47e maakt hij werk van zijn trainerscarrière.

Bruno Versavel is momenteel actief als hoofdcoach bij Oud-Turnhout in derde provinciale. Samen met Danny Boffin en Mike Verstraeten volgt hij de trainersopleiding. Vorig jaar behaalde Versavel al zijn UEFA B-diploma dat hem recht geeft om hoofdcoach te zijn. Nu wil hij zijn UEFA A-diploma behalen.

"Die cursus is zware kost. Wij (Boffin, Verstraeten en hijzelf, nvdr.) zijn dagelijks tot 's avonds bezig met voetbal", vertelt Bruno Versavel aan Voetbalbelgie.be. "Als ex-prof mogen wij wel de verkorte cursus volgen, die zes maanden duurt."

Peter Maes

De voormalige middenvelder is goed bezig bij Oud-Turnhout, dat meestrijdt voor promotie naar tweede provinciale. Versavel krijgt soms ook wat tips van collega en vriend Peter Maes, succesvol trainer bij Sporting Lokeren.

"Peter vertelde me dat het beter is bij de matchvormen niet altijd zelf mee te voetballen. Daardoor kan je de spelers beter coachen en ondersteunen", legt Versavel uit, die ook nog een café uitbaat op de markt in Diest.

"Ik steek veel op van Peter Maes. In mijn carrière als speler heb ik samen kunnen werken met vele trainers. Aimé Antheunis, Johan Boskamp en Guy Thys, dat waren fantastische coaches. Er springt één iemand uit: Guy Thys. Dat was een schitterende persoon, als trainer en als mens."

Toekomstplannen

Bij Oud-Turnhout probeert Versavel zo veel mogelijk een eigen visie door te drukken. "Veel clubs in de provinciale reeksen spelen met de lange bal, maar wij proberen mooi en verzorgd te voetballen. Ik kies voor twee controlerende middenvelders en opkomende backs. Je moet al heel ver staan met je ploeg om met de driehoek naar achter te spelen. Ik breng liever aanvallend voetbal, maar met twee controlerende middenvelders blijft de organisatie toch behouden."

Op lange termijn zou Bruno Versavel op hoger niveau willen coachen. "Ik zou graag met de jeugd in tweede of derde klasse aan het werk gaan, en die jeugd laten doorstromen naar een profploeg."

EXCL - Wat is er van Tony Sergeant?
EXCL - Frédéric Frans herleeft in Schotland
EXCL - Anders Nielsen wil graag trainer worden in België
EXCL - Naim Aarab, 10x Jonge Duivel, voetbalt in Marokko


Michaël Michiels

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes