"Musonda Jr. talentvoller dan Januzaj en Tielemans"

15 april 2015
instagram
In het weekblad Sport/Voetbalmagazine sprak Mohamed Ouahbi, ex-coach van onder meer Youri Tielemans, Adnan Januzaj en Charly Musonda Junior, zich uit over de kwaliteiten en het talent van laatstgenoemde.

Musonda Jr. is één van de grootste talenten. Niet zo lang geleden was hij nog in België actief, totdat Chelsea FC hem kwam wegkapen bij RSC Anderlecht. Bij Anderlecht willen ze graag benadrukken dat ze zo een talent niet rap zullen vergeten.

Mohamed Ouahbi volgt hem nog op de voet. "De trucs die hij uithaalde, waren vaak fenomenaal. Als je dacht dat hij zich vastliep, lobde hij zijn tegenstander en pikte de bal achter diens rug weer mee", aldus Ouahbi over de techniek van Musonda.

"Van de U9 tot de U11, toen ik zijn trainer was, werd hij op toernooien in binnen- en buitenland bijna altijd verkozen tot beste speler. Later trouwens ook. Ik herinner me een gerenommeerd toernooi in Frankrijk - dat moet bij de U16 of U17 geweest zijn - waarop Anderlecht pas als zevende of achtste eindigde", vertelde Ouahbi vol bewondering.

"Ondanks het feit dat die prijs vaak naar een speler uit het winnende team gaat, greep Musonda wel vaak de prijs. Vaak had hij al na één wedstrijd voldoende 'punten' verzameld om de trofee van beste speler in de wacht te slepen."

"In een wedstrijd kan hij zoveel kwaliteiten van hem etaleren. In de eerste minuut deed hij al een dubbele Zidane-beweging, met de bal onder zijn zool wegdraaiend van zijn tegenstander, en de prijs was binnen. In alle jeugdcategorieën stond hij garant voor spektakel."

"Ik heb veel talent onder mijn hoede gehad. Bijvoorbeeld ook Adnan Januzaj en Youri Tielemans, maar naar mijn mening is Charly Musonda van een nóg hogere categorie", besloot Ouahbi lyrisch.

Indien u niet overtuigd bent van zijn kwaliteiten, of u kent hem gewoonweg nog niet, raden we u aan onderstaande video eens te bekijken.

HNo

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes