Stadion KV Mechelen: 9,1 miljoen euro

22 april 2015
instagram
© www.voetbalbelgie.be
In mei begint KV Mechelen met de werken aan het nieuwe stadion. In augustus moet het eerste deel klaar zijn en dan kunnen de fans genieten van twee nieuwe tribunes.

"De exacte startdatum van de werf wordt nog bepaald, maar we beginnen alleszins in mei”, zegt stadiondirecteur Marc Faes op de website van de club. De nieuwe tribune moet casco klaar zijn begin augustus. “We hebben gevraagd om de eerste 2 competitiewedstrijden op verplaatsing te spelen. Zo hebben we iets meer tijd om de nieuwe staan- en zittribune matchklaar te maken.”

De nieuwe staan- en zittribune heeft de capaciteit om iedereen van de vakken D en G, aan de kant van Telenet, tijdens het seizoen een plek te geven. In 2016 moet ook die tribune opgeleverd zijn. De hoek tussen de nieuwe tribunes wordt nadien dichtgemaakt, net als de connectie met de hoofdtribune waarin een nieuw bestuurs- en perslokaal zal komen.”

Nadien volgen fase 3 (de renovatie van de hoofdtribune met het aanbouwen van kantoren en extra kantines) en fase 4 (het vernieuwen van het seatsgebouw).

De totale kost van de verbouwing uitgevoerd door Willemen Groep wordt geraamd op 9,1 miljoen euro. “Belangrijk is dat we in dit plan van de sportieve inkomsten zoals transfers kunnen afblijven. Transfergelden zullen we dus ook sportief herinvesteren. Zo maken we de ploeg sterk genoeg en kunnen we ondertussen ook het stadion vernieuwen.”

• Privé-investeerders zorgen voor: 4 miljoen euro
• Eigen middelen van KVM: 850.000 euro
• Subsidies Vlaamse overheid: 750.000 euro
• Obligatielening: 3.500.000 euro

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes