Voetbalstadions

VIDEO - Nieuw stadion Fiorentina is een pareltje

VIDEO - Nieuw stadion Fiorentina is een pareltje

Bij Fiorentina koesteren ze al jaren bouwplannen. Er komt schot in die zaak. Eigenaar Andrea Della Valle heeft het project 'de paarse Renaissance' publiek gemaakt.

Lees meer

OHL heeft grote plannen met stadion

Nieuwe bouwwerken in Den Dreef, het stadion van OH Leuven. De lage staantribune over de hoofdtribune gaat tegen de vlakte. Voor de start van het seizoen 2016-2017 moet de nieuwe tribune klaar zijn. Dat brengt de capaciteit op 10.000 plaatsen. Daarna volgen nog verbouwingen. Daar hoort een animatiefilmpje bij.

Lees meer

Stadion KV Mechelen: 9,1 miljoen euro

Stadion KV Mechelen: 9,1 miljoen euro

In mei begint KV Mechelen met de werken aan het nieuwe stadion. In augustus moet het eerste deel klaar zijn en dan kunnen de fans genieten van twee nieuwe tribunes.

Lees meer

KV Mechelen twee nieuwe tribunes (VIDEO)

De bouwplannen van KV Mechelen zitten in een stroomversnelling. Na de goedkeuring van het Milieueffectrapport (MER) heeft Malinwa een bouwaanvraag ingediend voor twee nieuwe tribunes.

Lees meer

Virtuele rondleiding in WK-stadions Rode Duivels

Vanaf vandaag kan je op Google Maps binnenstappen in de stadions van het aankomende WK in Brazilië. De twaalf stadions zijn in beeld gebracht met Street View.Arena Corinthians

Lees meer

Groundhopping: De Bosuil, Royal Antwerp FC

Royal Antwerp Football Club onstond in 1880 en is de oudste nog bestaande Belgische voetbalclub. Tot 1923 speelden de rood-witten op het Kiel en in Berchem. In 1923 verhuisden ze definitief naar Deurne-Noord.

Lees meer

Rocourt, voormalige stadion Club Luik

Tienduizenden voetballiefhebbers zakten wel een keer naar Rocourt af om een wedstrijd van Club Luik of hun favoriete club bij te wonen. Het Stade Vélodrome de Rocourt, ook wel Stade Jules Georges genoemd, ging enkele jaren geleden tegen de vlakte. Terug in de tijd!

Lees meer

Het nieuwe stadion van KV Mechelen (video)

Na de twee clubs uit Brugge wil nu ook KV Mechelen iets aan hun stadion doen. De Mechele club heeft een bouwaanvraag ingediend om zijn stadion te renoveren en uit te breiden. In een filmpje laten ze zien hoe het stadion van Malinwa er zou moeten uitzien.

Lees meer

Nieuw stadion Brussel naar Braziliaans model?

Over de bouw van een nieuw voetbalstadion op de Heizel is al veel gezegd en geschreven. Met of zonder atletiekpiste, de toekomst zal het uitwijzen. Vlaams Minister van Onderwijs Pascal Smet weet al hoe het stadion eruit mag zien.

Lees meer

Stadion Jacques Chaban-Delmas (Bordeaux)

Op 30 maart 1924 werd het Stade Jacques Chaban-Delmas plechtig geopend. 88 jaar later heeft het stadion een rijke geschiedenis opgebouwd. Onder meer enkele wereldkampioenschappen voetbal, rugbywedstrijden en een naamsverandering vonden er plaats. Voetbalbelgie trok naar de thuisbasis van de Franse eersteklasser FC Girondins de Bordeaux en zorgde voor een fotospecial.

Lees meer

← Archief

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes