Onderzoek naar transfers Standard

Het gerecht van Luik liet een huiszoeking uitvoeren bij Olympique Marseille. Er werden vier dossiers meegenomen. Het parket wil meer weten over de transfers van Vedran Runje, Daniel Van Buyten, Jurgen Cavens en Joseph Yobo tussen Standard en Marseille.


Deze transfers staan in de boekhouding opgenomen, maar het parket wil uitzoeken of er ook geheime geldstromen aan te pas kwamen. In mei 2004 en februari 2005 werden er al huiszoekingen verricht bij Standard in het kader van dit dossier.


Robert Louis-Dreyfus en Luciano d’Onofrio staan in Frankrijk terecht voor hun rol in een aantal verdachte transfers bij Olympique Marseille. Louis-Dreyfus is aandeelhouder van Standard en Marseille. D’Onofrio was spelersmakelaar en is vice-voorzitter van Standard.


Het Franse Openbaar Ministerie eist drie tot vier jaar cel met uitstel tegen Louis-Dreyfus, en twee jaar cel, waarvan een jaar effectief, tegen d’Onofrio. Op 9 juni velt de rechter een vonnis.


Categorieën
Voetbalnieuws

Antwoord

*

*

GERELATEERD