Davy Oyen tekent bij Roeselare

Davy Oyen keert terug in de Belgische eerste klasse. De linksachter tekende een contract voor twee seizoenen bij KSV Roeselare. De 30-jarige Limburger speelde in 2005/06 bij het ter ziele gegane KBHZ en bij KVSK United. Oyen was transfervrij.


Met Oyen realiseert Roeselare zijn vierde transfer voor het nieuwe seizoen. Mathieu Velghe komt over van tweedeklasser KV Kortrijk, Kevin Oris van Meerhout en Janis Coppin van Germinal Beerschot.


Davy Oyen doorliep de jeugdreeksen van Zwaluw FC Wiemesmeer en maakte in 1993 zijn debuut op het hoogste niveau bij Racing Genk. In het seizoen 1994/95 speelde hij op huurbasis bij STVV.


Oyen keerde naar Genk terug en beleefde er drie prachtige seizoenen. Het leverde hem een transfer naar PSV Eindhoven op in de zomer van 1999. Oyen kwam er negentien keer in actie en was er niet helemaal gelukkig.


Anderlecht haalde Oyen op huurbasis terug naar België, maar dat werd geen succesverhaal. Hij sukkelde van de ene blessure in de andere en kwam in bijna drie seizoenen slechts elf keer in actie. Medio 2003 stapte hij over naar de Engelse tweedeklasser Nottingham Forest. Ook daar kwam hij weinig aan spelen toe.


Davy Oyen begon aan het seizoen 2005/06 bij tweedeklasser Beringen-Heusden-Zolder. Na de winterstop moest deze club echter de boeken toe doen. Oyen speelde de laatste maanden van het seizoen bij KVSK United, dat net naast de titel in tweede klasse greep.


Categorieën
Voetbalnieuws

Antwoord

*

*

GERELATEERD