Bolat kiest voor Turkije

De kogel is door de kerk: Sinan Bolat kiest voor Turkije, het land waar hij geboren is. De 19-jarige doelman van Racing Genk zou met de Turkse beloften kunnen meespelen. Bolat onderhandelt met Genk over een nieuw contract.


Sinan Bolat is afkomstig van Kayseri in Centraal-Turkije. Hij trok als zevenjarige met zijn familie naar België en ging er voetballen bij Melo Zonhoven. Een jaar later (1997) mocht hij bij de jeugd van Racing Genk meetrainen. Bolat kreeg er als 15-jarige een plaatsje in de A-kern. De 19-jarige keeper maakte vorig jaar zijn debuut in eerste klasse op het veld van FC Brussels.


Bolat hoopt volgend seizoen een kans te krijgen als eerste doelman. In het andere geval wil hij een half jaar uitgeleend worden om ervaring op te kunnen doen. Veel hangt af van Logan Bailly. Blijft de 22-jarige Luikenaar bij Genk of niet? Zijn contract loopt tot medio 2010.


Sonck niet ontevreden
Genk: Bolat of Bailly
Gokschandaal in 1915

Categorieën
Voetbalnieuws

Antwoord

*

*

GERELATEERD