Mbo Mpenza wordt scout Anderlecht

Het scoutingsapparaat van Anderlecht ondergaat enkele wijzigingen. Rik Van de Velde volgt Werner Deraeve op als hoofdscout. Deraeve gaat overzee aan de slag, in Afrika en Zuid-Amerika. Anderlecht biedt Mbo Mpenza een job aan als scout.


De 32-jarige Mpenza begint op maandag 26 januari 2009 aan een nieuw hoofdstuk. Anderlecht biedt hem een proefcontract van drie maanden aan. In die tijd mag de voormalige international zich bewijzen als scout.


Mbo Mpenza zette in december een punt achter zijn carrière als profvoetballer vanwege aanhoudende rugproblemen. Zijn laatste club was het Griekse Larissa, waar hij niet aan spelen toe kwam.


Spelerscarrière


Mbo Jérôme Mpenza is geboren in het Congolese Kinshasa op 4 december 1976. Mpenza belandde via LC Mesvins en KV Kortrijk bij Excelsior Moeskroen. Aan de zijde van zijn broer Emile lukte hij er 39 doelpunten in 92 wedstrijden. Het leverde de broers een transfer naar Standard Luik op.


Van Sclessin ging het naar het Portugese Sporting Lissabon en het Turkse Galatasaray. Zijn buitenlandse avonturen werden geen succesverhaal. Mbo Mpenza keerde terug naar Moeskroen en liet er mooie dingen zien, getuige zijn transfer naar Anderlecht.


Bij Anderlecht was hij vorig seizoen wisselspeler. Hij kampte toen ook al met blessures. De clubleiding liet Mbo Mpenza transfervrij naar Griekenland vertrekken. De 54-voudige Rode Duivel kwam er in vier maanden niet aan spelen toe. AE Larissa betreurt maar respecteert de beslissing van Mbo Mpenza.Video


Categorieën
Voetbalnieuws

Antwoord

*

*

GERELATEERD