10 dagen na waarschuwing Verbeke vloog Mazzu buiten

04-11 08:08

10 dagen na waarschuwing Verbeke vloog Mazzu buiten

Er klinkt terug vreugde bij RSC Anderlecht. Met een 0-2 zege bij Silkeborg overwinteren ze toch nog in de Conference League. Felice Mazzu maakt dat niet meer mee als trainer. Hij vloog er na de nederlaag bij Standard uit. De voormalige keeperstrainer Laurent Deraedt geeft wat meer duiding bij dat verleden.

Het liep niet naar wens. Na een 1-3 zege bij KV Mechelen en een 2-1 nederlaag bij West Ham United riep Peter Verbeke de technische staf samen. “Hij zei ons toen dat het steeds moeilijker werd om ons te blijven verdedigen naar de buitenwereld toe”, onthult Laurent Deraedt bij Het Laatste Nieuws. “De resultaten bleven uit en bij Anderlecht zijn die belangrijker dan bij eender welke club in België. De druk van het management, de voorzitter, de fans, de media… Het werd stilaan onhoudbaar om daarmee om te gaan – ook voor Peter, die besloot een pauze in te lassen.”

De timing van dat crisisberaad is best opmerkelijk. Anderlecht won in Mechelen en leed geen gezichtsverlies bij West Ham United. The Hammers spelen in de Premier League en boekten een 18 op 18 in de groepsfase van de Conference League.

Na die samenkomst in de hotelkamer van Felice Mazzu volgde een 0-1 nederlaag tegen Club Brugge. Simon Mignolet was op het einde van dat duel de stoorzender van dienst. Anderlecht kwam net niet aan de gelijkmaker.

De druk nam echter nog toe en Anderlecht bakte er niets van bij Zulte Waregem en Standard. Tien dagen na die samenkomst in een hotelkamer vloog Felice Mazzu buiten.

Robin Veldman mocht het tweede elftal voor de eerste ploeg ruilen, met Frank Boeckx als assistent. Er volgde een 2-2 tegen FCSB in de Conference League. Inclusief fluitconcerten. Zonder geweldig te presteren won Anderlecht met 4-2 tegen Eupen. De 0-2 bij Silkeborg kan wel als een soort van verlossing worden beschouwd. Op voorwaarde dat de bevestiging volgt. Zondag is er Antwerp-Anderlecht. Na een bekerduel tegen Lierse volgt voor de WK-break nog een thuismatch tegen Racing Genk.

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...