19 miljoen euro verlies voor AA Gent

07-12-2023 20:44

19 miljoen euro verlies voor AA Gent

AA Gent kwam afgelopen zomer in handen van Sam Baro. De nieuwe hoofdaandeelhouder koos er niet voor om Gift Orban en/of Hugo Cuypers te verkopen. De sportieve ambities kregen voorrang. De Buffalo’s sloten het vorige boekjaar wel met een verlies van 19,2 miljoen euro af.

“Verkopen wij op 29 juni een spits voor 20 miljoen euro, dan is er geen sprake van 19,2 miljoen euro verlies”, nuanceert Sam Baro de rode cijfers bij De Standaard. “Het model in België is simpel: clubs moeten durven verkopen op het juiste moment, om exploitatieverliezen toe te dekken. Tenzij je kampioen speelt en het geld binnenrijft van deelname aan de Champions League.”

Sam Baro pompte bovendien 23 miljoen euro in AA Gent. Dat bedrag zal deel uitmaken van het volgende boekjaar. De supporters moeten er rekening mee houden dat er in de wintermercato wel een belangrijke uitgaande transfer plaats kan vinden. Baro benadrukt dat Gent alleen moet verkopen als de juiste prijs geboden wordt en het sportieve luik er niet onder gaat lijden. De Buffalo’s zitten nog in drie competities en zijn ambitieus.

Dat AA Gent voor het vierde boekjaar op rij in het rood eindigt, mag toch wat zorgen of voorzichtigheid baren. In het vorige boekjaar (19,2 miljoen euro verlies) tellen de uitgaande transfers van Ibrahim Salah en Andreas Hanche-Olsen wel mee. Goed voor 9 miljoen euro.

In de zomermercato vertrokken Joseph Okumu (12 miljoen euro), Alessio Castro-Montes (2 miljoen euro) en Gianni Bruno (300.000 euro). Samen 14,3 miljoen euro. AA Gent gaf zo’n 11,8 miljoen euro uit voor Archie Brown, Tsuyoshi Watanabe, Omri Gandelman en Ismaël Kandouss.

LEES MEER OVER:

KAA Gent

Pro League

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...