“Dan wordt het voetbal vermoord”

25-02 08:30

“Dan wordt het voetbal vermoord”

Gian Piero Gasperini kookte van woede na de 0-1 nederlaag tegen Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. De trainer van Atalanta Bergamo is niet te spreken over de rode kaart die Remo Freuler in de zeventiende minuut kreeg.

Freuler haalde Mendy onderuit en kreeg daar prompt een rode kaart voor. Mendy leek nochtans eerder naar de zijkanten uit te wijken dan meteen op doel af te stormen.

“Duels maken onderdeel uit van het voetbal, maar het lijkt erop dat ze deze willen verbannen”, gromde Gian Piero Gasperini na afloop. “Als ze zo doorgaan, wordt het voetbal vermoord. Het is zelfmoord.”

“Het kan niet zo zijn dat we scheidsrechters hebben die nooit hebben gevoetbald en die niet inzien wat er zich afspeelt. Of niet weten wat het verschil is tussen een duel en een overtreding. Wat vanavond is gebeurd, is echt ongelooflijk. En als ze het verschil niet begrijpen of niet inzien, dan moeten ze van werk veranderen.”

“De scheidsrechters hebben ook de beelden van de VAR tot hun beschikking, ze hebben alles om geen vergissing te hoeven maken. Dit is geen ruimtewetenschap hoor. Je hoeft niet bij de NASA te werken om dit te begrijpen.”

“Met tien man konden we niet meer spelen zoals we graag doen. We zullen nooit weten wat de uitslag zou zijn geweest als we gewoon met elf man de wedstrijd hadden beëindigd.”

“De scheidsrechter heeft een mooie en interessante wedstrijd verpest”, treedt Fabio Capello zijn collega bij. “Ik had onder normale omstandigheden graag gezien of de tactiek van Gasperini ook tegen Real Madrid zou hebben gewerkt.”

“Freuler was niet de laatste man. Mendy ging naar de zijkant. Ik begrijp de beslissing van de scheidsrechter niet. Hij heeft alles verpest. Lazio vroeg gisteren (dinsdag, red.) ook om een duidelijke strafschop bij een stand van 0-1 tegen Bayern München. Vandaag deze rode kaart. Ik begin aan de scheidsrechters te twijfelen.”

LEES OOK: Alisson Becker verliest zijn 57-jarige vader

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

Jan Vertonghen en zijn ploegmaten speelden tegen RWDM in een andere outfit. Een hulde voor...

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

Het Deense Aarhus GF verhuist in 2026 naar een gloednieuw voetbalstadion met 24.000 plaatsen. Ze...

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Noah Mbamba begon pas op zijn negende met voetballen bij FC Vilvoorde. Via Woluwe-Zaventem en...

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Burnley FC trok na de degradatie uit de Premier League Vincent Kompany aan. Hij mocht...