“Dan wordt het voetbal vermoord”

25-02 08:30

“Dan wordt het voetbal vermoord”

Gian Piero Gasperini kookte van woede na de 0-1 nederlaag tegen Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. De trainer van Atalanta Bergamo is niet te spreken over de rode kaart die Remo Freuler in de zeventiende minuut kreeg.

Freuler haalde Mendy onderuit en kreeg daar prompt een rode kaart voor. Mendy leek nochtans eerder naar de zijkanten uit te wijken dan meteen op doel af te stormen.

“Duels maken onderdeel uit van het voetbal, maar het lijkt erop dat ze deze willen verbannen”, gromde Gian Piero Gasperini na afloop. “Als ze zo doorgaan, wordt het voetbal vermoord. Het is zelfmoord.”

“Het kan niet zo zijn dat we scheidsrechters hebben die nooit hebben gevoetbald en die niet inzien wat er zich afspeelt. Of niet weten wat het verschil is tussen een duel en een overtreding. Wat vanavond is gebeurd, is echt ongelooflijk. En als ze het verschil niet begrijpen of niet inzien, dan moeten ze van werk veranderen.”

“De scheidsrechters hebben ook de beelden van de VAR tot hun beschikking, ze hebben alles om geen vergissing te hoeven maken. Dit is geen ruimtewetenschap hoor. Je hoeft niet bij de NASA te werken om dit te begrijpen.”

“Met tien man konden we niet meer spelen zoals we graag doen. We zullen nooit weten wat de uitslag zou zijn geweest als we gewoon met elf man de wedstrijd hadden beëindigd.”

“De scheidsrechter heeft een mooie en interessante wedstrijd verpest”, treedt Fabio Capello zijn collega bij. “Ik had onder normale omstandigheden graag gezien of de tactiek van Gasperini ook tegen Real Madrid zou hebben gewerkt.”

“Freuler was niet de laatste man. Mendy ging naar de zijkant. Ik begrijp de beslissing van de scheidsrechter niet. Hij heeft alles verpest. Lazio vroeg gisteren (dinsdag, red.) ook om een duidelijke strafschop bij een stand van 0-1 tegen Bayern München. Vandaag deze rode kaart. Ik begin aan de scheidsrechters te twijfelen.”

LEES OOK: Alisson Becker verliest zijn 57-jarige vader

Nieuwsbrief

Specials

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

De Rode Duivels worden niet bij de favorieten gerekend op het EK 2024. Misschien kunnen...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

Nederland begint aan het EK met een duel tegen Polen in het Noord-Duitse Hamburg. Zo’n...

Krijgt Koen Casteels een eerlijke kans?

Krijgt Koen Casteels een eerlijke kans?

Thibaut Courtois behoort tot de wereldtop, laat dat duidelijk zijn. Een tweede feit: hij zit...

INSTA-FOOT: Voetballers op vakantie

INSTA-FOOT: Voetballers op vakantie

De bal gaat aan het rollen op het EK 2024. Voor honderden andere profvoetballers is...