6 goals in Real Madrid – Manchester City

09-04-2024 23:55

6 goals in Real Madrid – Manchester City

Geen Kevin De Bruyne aan de aftrap in het Santiago Bernabeu. De Rode Duivel voelde zich niet goed en nam in de dug-out plaats. De Bruyne en Doku zagen hun ploegmaten snel op voorsprong komen. Twee tellen later stond Real Madrid voor. Het bleef niet bij die drie doelpunten.

Na 1 minuut en 48 seconden vloog de bal naast Andrij Lunin binnen. Een vrije trap van Bernardo Silva. Even daarvoor ging Arelien Tchoumaméni in de fout. Met een gele kaart en een schorsing voor de terugmatch in Manchester als gevolg.

Tien minuten later kwam de Koninklijke langszij. Een trap van Eduardo Camavinga raakte onderweg verdediger Rúben Días. De bal veranderde van richting en viel in de verre hoek, waardoor Stefan Ortega er niet meer bij kon. Días kreeg het eigen doelpunt op zijn naam.

De comeback was slechts twee minuten hierna compleet, dankzij een solo-counter van Rodrygo. Hij kreeg de bal vóór de middenlijn en gebruikte zijn snelheid om als eerste bij de overkant te komen. Door de benen van Manuel Akanji en langs het linkerbeen van Ortega verdween de bal traag in het net. Deze actie was exemplarisch voor de rest van de eerste helft. Manchester City stond hoog op het veld, met het risico op uitbraken van de pijlsnelle Vincius Junior en eerdergenoemde Rodrygo.

In de tweede helft bleef dit beeld redelijk hetzelfde, maar de stand veranderde wel in de 66e minuut. Phil Foden, die tot dit moment nauwelijks in de wedstrijd zat, joeg zomaar de 2-2 in de kruising op aangeven van John Stones. Ook Manchester City wist een achterstand snel om te buigen in een voorsprong, want vijf minuten later was het centrale verdediger Josko Gvardiol die van buiten de zestien de bal in de verre hoek krulde. De Kroaat zette de stand op 2-3.

Federico Valverde zette niet veel later de voorzet van Vinicius Junior om in een heerlijke gelijkmaker. Hij volleerde de bal in de verre onderhoek, zodat Ortega geen kans had. De traktatie hield hier helaas op, dus 3-3 werd de eindstand. De beslissing zal dus moeten vallen in de terugwedstrijd. De return speelt zich volgende week woensdag, 17 april, af in het Etihad Stadium van Manchester City. Gezien de recente geschiedenis en het voetbalfeest dat deze wedstrijd was belooft ook dat weer een absolute kraker te worden.

Nieuwsbrief

Specials

Steuckers kiest voor Puertas, Warleson en Smets (VIDEO)

Steuckers kiest voor Puertas, Warleson en Smets (VIDEO)

Vorig seizoen smaakmaker bij MVV Maastricht, dit seizoen een van de revelaties in de Jupiler...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK: Feestvreugde bij nieuwe kampioen Club Brugge

BEKIJK: Feestvreugde bij nieuwe kampioen Club Brugge

Dolle vreugde bij Club Brugge. Na een brilscore tegen Cercle Brugge zijn ze opnieuw kampioen,...

TIFO: Afscheid ‘Godfather’ Vincent Mannaert

TIFO: Afscheid ‘Godfather’ Vincent Mannaert

Na dertien jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen Club Brugge en Vincent...

Stress bij fans Club Brugge: “Blauw en zwart ondergoed”

Stress bij fans Club Brugge: “Blauw en zwart ondergoed”

Als Club Brugge vanavond een punt pakt tegen Cercle Brugge zijn ze voor de negentiende...