99-jarig STVV grondig vernieuwd

12-06-2023 13:52

99-jarig STVV grondig vernieuwd

STVV strandde het afgelopen seizoen op de twaalfde plaats. Een jaar eerder waren ze negende. In het seizoen 2023/2024 viert de Haspengouwse club het honderdjarige bestaan. De fans hopen op een feestrijk seizoen, naast én op het veld. De staf en spelerskern zijn alvast vernieuwd.

Met Jorge Teixeira en Wolke Janssens namen twee gekende gezichten afscheid. Twee spelers met een jarenlange staat van dienst bij STVV. Toni Leistner en Robert Bauer zijn er niet meer, ook geen Shinji Okazaki. Tel daar nog Mory Konaté en Keo Boets bij. Zeven spelers met een aflopend contract.

De huurlingen Gianni Bruno, Frank Boya, Taichi Hara en Rocco Reitz pakten hun spullen. Dat brengt het aantal vertrokken spelers op elf. Kenny Steppe hoort daar ook nog bij. De doelman kwam vanwege blessureleed niet in beeld vorig seizoen.

Afwachten of Daniël Schmidt en Daiki Hashioka bij de Kanaries blijven. De twee Japanners willen graag in Engeland of Duitsland hun kans wagen.

Talenten

STVV hoopt dit seizoen meer in te kunnen zetten op lokale talenten. De doorbraak van Matte Smets vorig seizoen proeft naar meer. Jarne Steuckers en Rein Van Helden keren terug na een meer dan geslaagde uitleenbeurt aan MVV. Mathias Delorge ging ervaring opdoen bij Lierse, Robert-Jan Vanwesemael deed dat bij KVK Tienen.

De nieuwe trainer Thomas Fink gaf bij zijn persvoorstelling aan graag met jonge talenten samen te werken. In de eerste fase van de voorbereiding zal hij Siemen Buvé, Tristan Teuchy, Simon Francis, Ryan Lenoir en Adam Nhaili mee laten draaien bij de A-kern.

Delorge terug bij STVV
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nieuwkomers

Elf spelers verlieten de club. Dat schept mogelijkheden voor jonge talenten. STVV kijkt ook uit naar nieuwe krachten. Bruno Godeau komt transfervrij over van AA Gent. Ryotaro Ito behoorde tot de smaakmakers bij het Japanse Albirex Niigata en hoopt ook in België naam te kunnen maken. Fréderic Ananou komt transfervrij over van de Duitse tweedeklasser Hansa Röstock.

De transfers van Ryoga Ogawa (FC Tokio) en Rihito Yamamoto (Gamba Osaka) zijn nog niet officieel. Daar eindigt het wellicht niet. In de aanval moet er nog zeker wat bijkomen.

Oleksandr Filippov viel er bij Bernd Hollerbach naast en werd uitgeleend. Afwachten of de Oekraïner een (nieuwe) kans krijgt van Thomas Fink. Tatsuya Ito ligt ook nog een jaar onder contract. De kleine Japanner zoekt naar een andere club.

Spelerskern 2023/2024:

  • Keepers: Daniël Schmidt – Jo Coppens – Matt Lendfers
  • Verdedigers: Daiki Hashioka – Matte Smets – Frederic Ananou – Bruno Godeau – Rein Van Helden – Robert-Jan Van Wesemael – Fabio Pereira Baptista – David Mindombe – Alouis Diriken
  • Middenvelders: Eric Bocat – Olivier Dumont – Stan Van Dessel – Jarne Steuckers – Mathias Delorge – Ryotaro Ito
  • Aanvallers: Daichi Hayashi – Aboubakary Koita – Fatih Kaya – Andréa Librici – Oleksandr Filippov

“De komende tijd zullen we ons verder versterken met enkele gerichte transfers, met name op het middenveld en in de aanval”, laat sportief directeur Andrei Pinto in zijn kaarten kijken. “We werken achter de schermen – in alle discretie en binnen onze mogelijkheden – dag en nacht om ons huiswerk zo snel mogelijk klaar te krijgen. We willen de coach en de spelers voldoende gelegenheid geven om warm te draaien voor de start van de competitie.”

Technische staf

De nieuwe Duitse trainer Thomas Fink bracht Sebastian Hahn mee. De Kroaat Goran Kontic komt erbij als fysical coach. Dennis Ruder blijft op post als trainer van de STVV-keepers.

STVV met nieuwe trainer Fink
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES OOK:

 

LEES MEER OVER:

Pro League

STVV

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Zij aan zij, man, vrouw, alle leeftijden. Soms aangevuurd door een fan met doedelzak. De...

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak...

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

“We mikken op een plaats in de Europe Play-offs”, luidt de ambitie van de nieuwe...

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

Ruim 12.000 Belgische fans reisden naar Frankfurt over. België speelt er tegen Slowakije. De eerste...