AA Gent benadeeld in Luik? Vanhaezebrouck gromt

03-03-2024 06:51

AA Gent benadeeld in Luik? Vanhaezebrouck gromt

Een 4-2 nederlaag bij Standard. Zo blijft AA Gent zevende. Met nog twee matchen te spelen dreigen ze naast Play-off 1 te grijpen. De Buffalo’s keken na afloop naar de arbitrage.

Bij een 0-1 voorsprong ging Nurio Fortuna aan de snellere Kelvin Yeboah trekken. Scheidsrechter Wesli De Cremer trakteerde Nurio op een rode kaart. AA Gent moest na 18 minuten met tien verder.

Even later snelde Brown Noubi voorbij. Een gelijkaardige fout volgde. De arbitrage zag er geen fout in. Geen strafschop voor AA Gent. De VAR greep niet in. Twee tellen later wees De Cremer wel naar de penaltystip toen Pieter Gerkens de bal even met de achterkant van de arm beroerde. Ruststand: 1-1. Het werd uiteindelijk 4-2.

“Als ik de rode kaart zie van Nurio, kun je die misschien geven”, zuchtte Hein Vanhaezebrouck na afloop. “Maar aan de overkant zie ik hetzelfde gebeuren, maar er gebeurt niets. Eigenlijk zou de VAR moeten doorgeven dat het dezelfde fout is als de overkant. Dan gaat alles pas eerlijk verlopen.”

(lees verder onder de video)

“Die penalty vond ik nog erger. Er wordt keihard getrapt en Gerkens springt met zijn handen op zijn rug. De scheidsrechter beslist in minder dan een seconde. Dat kan niet, dan scheelt er iets. Want ik ben zeker dat als hij geen penalty geeft, de VAR nooit tussenkomt. Hoe kun je dan binnen de seconde al penalty geven?”

“Dat betekent voor mij dat hij niet klaar was voor dit soort wedstrijd. Het is een jonge scheidsrechter en dit is een beladen matchen voor beide kanten. Mocht zijn arm ver boven zijn hoofd hangen, kan ik het nog aanvaarden. Maar dit is te belachelijk voor woorden. Dit bewijst dat de scheidsrechters nog steeds de wedstrijden in handen hebben, want bij elke grijze zone grijpt de VAR niet in.”

LEES MEER OVER:

KAA Gent

Pro League

VAR

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 Belgiƫ JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 Belgiƫ JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime DupƩ?

Wat is er van Maxime DupƩ?

Maxime DupƩ won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In Belgiƫ maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...