“AA Gent bij de beste van de klas”

02-11 15:43

“AA Gent bij de beste van de klas”

De spelers van AA Gent zouden er niet alles aan doen. Hein Vanhaezebrouck is het daar allerminst mee eens. Hij wijst naar de cijfers en de hoge blessuregraad dit seizoen.

Play-off 1 halen, de Beker van België, overwinteren in Europa. AA Gent staat na vijftien speeldagen op de zesde plaats. Als ze actief willen blijven in Europa moeten ze donderdag thuis winnen tegen BK Mölde. Anders valt een eerste doelstelling in duigen.

“Het is niet omdat je een target mist dat je moet spreken van een mislukt seizoen. Het gebeurt zelden dat een club alle gestelde targets bereikt”, stelt Hein Vanhaezebrouck. “We gaan er alles aan doen om tegen Mölde te winnen. Om die eerste target te bereiken.”

“We zouden Tarik Tissoudali een cadeautje kunnen doen. Als we ons plaatsen voor de volgende ronde speelt hij misschien toch nog Europees voetbal dit seizoen. Een hart onder de riem voor Tissoudali, om hem nog wat extra te motiveren klaar te zijn voor de volgende Europese matchen.”

Geen mislukking

“Vroeger waren er drie clubs die seizoen na seizoen Europees speelden. Racing Genk kwam erbij. Die zijn goed op weg een vijfde keer kampioen te spelen. Antwerp is aan het komen. Een ploeg met een enorm financieel blok. Union functioneert goed met die rijke eigenaar. Ze kunnen de betere spelers verkopen en zijn verzekerd van goede opvolgers. Nu zijn er zes of zeven ploegen voor vier Europese tickets. Als je een keer niet Europees speelt, is dat geen mislukking meer.”

AA Gent overwinterde vorig seizoen als enige Belgische club in Europa. Ze kunnen nu het voorbeeld van Club Brugge en Union volgen. “Als je het hebt over overwinteren in Europa behoort Gent tot de beste van de klas. We gaan er alles aan doen om er nog eentje aan toe te voegen.”

De lijst van afwezige spelers blijft lang. Tegen BK Mölde is Julien De Sart wel terug inzetbaar => De Sart terug in de kern bij AA Gent

Nieuwsbrief

Specials

TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

Om middernacht loopt de wintermercato in Belgiê af. Ook in Nederland, Italië, Spanje of Engeland...

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De achttien Belgische eersteklassers zaten niet stil in de wintermercato van het seizoen 2022/2023. Ook...

Analisten Extra Time over Club Brugge: “Enorm veel twijfel”

Analisten Extra Time over Club Brugge: “Enorm veel twijfel”

Zeven matchen zonder zege. Club Brugge wist wel te winnen bij degradatiekandidaat Zulte Waregem. Met...

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Ploegen die op Stayen punten laten liggen, verwijzen graag naar het kunstgrasveld. De cijfers geven...

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Op 28 juli gaat het seizoen 2023/2024 van start in de Belgische Jupiler Pro League....