Aantal STVV-spelers blij met ontslag Marc Brys

27-11 11:36

Aantal STVV-spelers blij met ontslag Marc Brys

De ene zijn dood is de ander zijn brood, luidt het spreekwoord. Een Yohan Boli en Jordan Botaka betreuren het ontslag van Marc Brys ten zeerste. Ze zakten ook vroeger naar het oefencentrum af om persoonlijk afscheid te kunnen nemen. Andere spelers juichen het vertrek van Brys toe.

STVV verspreidde een kort persbericht over het ontslag van Marc Brys en zijn assistenten Issame Charai, Bram Verbist en Bart Van Lancker. Dat bericht kwam ook op Instagram. Zowel Facundo Colidio als Seung-Woo Lee plaatsten er een ‘like’ bij.

De 21-jarige Zuid-Koreaan Seung-Woo Lee speelde vorig seizoen bij Hellas Verona in de Serie B. In 26 wedstrijden kwam hij één keer tot scoren. De voormalige jeugdspeler van FC Barcelona moest echter uitkijken naar een andere club. Hellas Verona promoveerde naar de Italiaanse eerste klasse en men oordeelde dat Lee – 1m74 en 60 kg. – te licht zou wegen in die competitie.

Marc Brys deed echter geen beroep op zijn diensten. “Hij leeft te veel in het verleden”, luidde de uitleg van de voormalige coach van STVV. Lee werd te weinig inzet op training en in de beloftenmatchen verweten. Een speler die met een te hoge dunk van zichzelf zou rondlopen, als ex-speler van FC Barcelona, wat niet in de smaak viel bij de spelersgroep en de staf.

Net als Lee deelde ook Facundo Colidio een ‘like’ uit bij het ontslag van Marc Brys. De 19-jarige Argentijnse spits kwam op huurbasis over van Internazionale, waar hij vorig seizoen niet aan spelen toekwam. Hij kreeg wel wat kansen van Brys. Colidio maakte tien keer deel uit van de wedstrijdkern en kende invalbeurten in de uitmatchen tegen KV Kortrijk en Cercle Brugge. Samen goed voor 19 speelminuten.

Het is nu aan Lee en Colidio om het ongelijk van Brys aan te tonen. Niet met woorden, wel met daden op de groene grasmat.

Wellicht zullen nog een aantal spelers een nieuwe kans zien. Of de nieuwe trainer wel wat ziet in Nguyen Cong-Phuong, alias de Vietnamese Messi, is afwachten. De Japanner Tatsuya Ito verdween de laatste weken ook uit beeld.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...