“Alarmfase rood voor Deila en Club Brugge”

23-10-2023 10:48

“Alarmfase rood voor Deila en Club Brugge”

Club Brugge ging met 1-0 onderuit op bezoek bij KV Kortrijk. Een nieuwe dreun voor blauw-zwart dat pas op de zevende plaats in het klassement staat. Het is vijf voor twaalf voor coach Ronny Deila en zijn spelers.

16 op 33, de zevende plaats in de stand. De slechtste competitiestart voor Club Brugge in 40 jaar. De druk op coach Ronny Deila neemt toe.

“Deila is natuurlijk toch gehaald, op basis van wat hij met Standard heeft gedaan, om die dooie boel van vorig seizoen te reanimeren. Om van eilandjes weer een hechte groep te maken.Deila werd gehaald om met zijn enthousiasme en zijn manier van doen een stroomstoot door die kleedkamer en de club te jagen”, aldus Peter Vandenbempt tegenover Radio 1.

Blauw-zwart kende twee maanden geleden wel een goede periode. “Dat leek ook wel te lukken in die maand augustus, zo rond die Europese kwalificatie tegen Osasuna. Maar daar is voorlopig nog heel weinig van te merken. Dit is toch een redelijk dood elftal. Er is al veel gepraat en gewerkt de voorbije weken. Daarom is die nederlaag tegen Kortrijk, denk ik, een extra grote teleurstelling.”

“Het geluk van Deila is dat Club Brugge vorig jaar al 3 trainers heeft gehad, dat heeft uiteindelijk ook niet gewerkt. Dus, daar zou ik toch nog even mee wachten. Dat hebben ze daar bij Club Brugge ook wel geleerd. Maar het is wel alarmfase rood, zowel voor Club Brugge als voor Deila.”

“Want de komende 2 weken kan Club Brugge nog heel lelijk vallen in de competitie tegen Antwerp, dat ook een beetje in een moeilijke periode zit, maar vooral tegen Union, donderdag Europees tegen Lugano en in de Beker op het Kiel tegen Beerschot, dat in 1B best wel goed bezig is. Dringend herpakken, is de boodschap voor Club Brugge.”

LEES OOK: Crisis bij Club Brugge: “Peperdure Porsche”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

Derbykoorts in Brugge. Om 13u30 gaat de bal aan het rollen in het Jan Breydelstadion....

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...