Alderweireld wou Lang wat duidelijk maken

22-05-2023 10:23

Alderweireld wou Lang wat duidelijk maken

Club Brugge versloeg Antwerp met 2-0. Op het einde van de wedstrijd ging Noa Lang op de bal staan. Toby Alderweireld zag daar een provocatie in en pakte Lang aan.

Een actie die normaliter wordt gezien als poging om de tegenstander te provoceren en misschien wel te vernederen. Voor Alderweireld was dat moment de spreekwoordelijke druppel. De oud-speler van Ajax gaf Lang een opzichtig duwtje toen de bal al weg was, waarop de aanvaller van Club Brugge uiteraard reageerde. Wat volgde was een opstootje, al slaagde de scheidsrechter er al snel in te bemiddelen.

“Jullie hebben het zelf wel kunnen zien… Ik had misschien niet moeten reageren, maar goed. Daar blijft bij mij niks van hangen”, reageerde Alderweireld na afloop in gesprek met Het Nieuwsblad. “Het was onnodig, snap je? Als wij winnen, dan doen we ook geen gekke dingen om te provoceren. Club heeft verdiend gewonnen, allemaal goed en wel, maar je moet ons niet uitdagen. Dat wilde ik even aangeven.” Alderweireld wil het geen ‘gebrek aan respect’ noemen, maar maakte Lang wel duidelijk dat hij zulke acties beter achterwege kan laten. “Ik heb tegen hem gezegd dat hij dat niet moet doen als je een grote speler bent. Ik wil Club gerust proficiat wensen. Wij hadden beter moeten doen, maar op deze manier… Het zijn emoties.”

Door de 2-0 nederlaag tegen Club Brugge dreigde Antwerp FC de koppositie kwijt te raken aan Union. De ploeg uit Brussel kwam op bezoek bij KRC Genk echter niet verder dan een gelijkspel. Antwerp FC en Union hebben evenveel punten (45), maar de Antwerpenaren een beter doelsaldo. Bovendien eindigde het eerste treffen tussen de nummers één en twee begin deze maand in een 2-0 zege voor de Antwerpenaren. Zondag staat de return op het programma.

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...