“Alle krediet is op bij KRC Genk”

24-11 08:58

“Alle krediet is op bij KRC Genk”

De onrust neemt terug toe bij KRC Genk. De 2-0 nederlaag bij rode lantaarn Beerschot legde een aantal oude wonden terug bloot. Veel balbezit, te weinig daadkracht. 

“Alle krediet is op”, trapt Stef Wijnants een open deur in bij TVL Sport. “Niet alleen voor John van den Brom, ook voor heel wat spelers.” Theo Bongonda behoort tot de betere voetballers in de Jupiler Pro League. Om de zoveel tijd belandt hij naast de elf. Te eigengereid spelend, te weinig zijn kwaliteiten benuttend.

Achteraan loopt het niet naar wens. De Colombianen, Cuesta en Lucumi, presteren al maanden niet op niveau. Vooraan raakt Paul Onuachu maar niet op dreef. Junyia Ito liet zich ook al op een aantal mindere wedstrijden betrappen. Kristian Thorstvedt idem dito. En match na match blijft KRC Genk kwetsbaar op stilstaande fases.

Volgens Stef Wijnants gaan er te veel ballen naar Onuachu en zit er te weinig beweging rond de boomlange Nigeriaan. Kritiek aan het adres van de coach John van den Brom.

Kerkhof

Racing Genk kwam versterkt uit de zomermercato en profileerde zich tot titelkandidaat. Halfweg de reguliere competitie staan ze op de achtste plaats met 21 op 45. De nummer vier KV Mechelen telt vijf punten meer. Er mag niet te veel meer fout blijven gaan bij de Genkies.

KRC Genk op de dool
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Ze hoopten via de voorronde door te kunnen stoten naar de lucratieve groepsfase in de Champions League. KRC Genk botste echter op Shaktar Donetsk. Dan moest het maar in de Europa League gebeuren. Overwinteren in die reeks wordt moeilijk. Met nog twee duels te spelen telt West  Ham United tien punten. Dinamo Zagreb heeft er zes, Racing Genk vier en Rapid Wien drie. Het kan nog, maar de Genkies zouden ook nog op de vierde plaats kunnen belanden, zonder Europees voetbal na de winterstop.

Straks is het Dinamo Zagreb-Genk. Zondag komt Club Brugge naar Genk en drie dagen later is het opnieuw Genk-Club, in de Beker van België. Daarna volgt een trip naar KV Mechelen.

Staat KRC Genk recht of blijven ze aanmodderen? Er staat ook veel op het spel voor John van den Brom. De Nederlandse trainer zag zijn assistent Dennis Haar al buiten gezwierd worden. Al verwacht Stef Wijnants niet meteen een ontslag voor Van den Brom. “Dan hebben ze een trainerskerkhof en komt er een coach met een heel andere filosofie voor de deur staan. Slapeloze nachten voor de top van KRC Genk.”

LEES OOK: Belgische clubs slechts twaalfde in Europa

KRC Genk in de penarie
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

Club Brugge heeft meerdere werkpunten

Club Brugge heeft meerdere werkpunten

Na het gelijkspel tegen STVV gaf Ronny Deila mee dat Club Brugge voldoende kansen had...

FOTO’S: Optocht jeugdspelers KRC Genk

FOTO’S: Optocht jeugdspelers KRC Genk

Voor de derby tussen Racing Genk en STVV konden de toeschouwers kennismaken met de spelers...

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk

KV Kortrijk gooide Edward Still op straat en moet op zoek naar de vijfde trainer...

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

Lon Polleunis speelde zich bij STVV en RWDM in de kijker, won in 1968 de...