Analist wijst naar Mbaye Leye

11-04-2023 14:16

Analist wijst naar Mbaye Leye

Het ziet er niet goed uit voor Zulte Waregem. Met nog maximaal zes punten te verdienen staan ze op een degradatieplaats, met een achterstand van vier punten van een veilige plaats. Ex-doelman Wim De Coninck is kritisch voor de voormalige trainer Mbaye Leye.

Zulte Waregem staat met anderhalf been in de tweede afdeling. Zelf tot winst komen is moeilijk. Dat lukte slechts vijf keer in 32 wedstrijden. Zaterdag staat een levensbelangrijke wedstrijd op de agenda: Eupen-Zulte Waregem. Het verschil bedraagt vier punten. Bij winst naderen ze tot op één punt en moeten ze in eigen huis winnen tegen Cercle Brugge, wat ook niet evident zal zijn. Eupen moet dan naar Club Brugge.

“Wat het voorbije weekend gebeurd is, is een beetje illustratief voor heel hun seizoen”, stelt Wim De Coninck bij De Tribune. Hij wijst daarbij naar een belangrijke keuze die de voormalige trainer Mbaye Leye maakte. “In het begin van dit seizoen werd Zinho Gano niet meer toegelaten, de topschutter toch van vorig seizoen. Leye moest er niet meer van weten, na veel gehakketak mocht hij dan toch terugkomen. In die eerste wedstrijden hebben ze hem wel gemist.”

VERBANNING
Gano werd begin dit seizoen verbannen uit de A-kern, nadat hij het niet zo nauw zou hebben genomen met de disciplinaire regels van Leye. Het kwam tot een verzoening na excuses voor de aanvaller, waarna hij regelmatig in de basis mocht postvatten. In totaal was Gano dit seizoen al goed voor 9 goals en 3 assists in 18 JPL-optredens. Fraaie statistieken bij een noodlijdende ploeg.

Nieuwsbrief

Specials

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...