Analisten kritisch voor Ronny Deila

22-05-2023 08:59

Analisten kritisch voor Ronny Deila

“Wie geloof je? Mij of die media?”, gromde Ronny Deila na Westerlo-Standard. De Noorse trainer gaf aan ‘not amused’ te zijn met de berichtgeving over een nakend akkoord met Club Brugge. Nordin Jbari en Peter Vandenbempt fluiten Deila echter terug.

Ronny Deila benadrukte dat hij geen contact had met Club Brugge. Hij gooide er nog bovenop dat er geen gesprekken tussen de twee clubs waren. Er werd prietpraat verkocht. Anderzijds gaf hij wel aan dat zijn makelaar misschien met Club Brugge had gesproken. Daar was hij dan echter niet van op de hoogte.

Een vreemde uitleg want een makelaar vertegenwoordigt toch de belangen van een speler of trainer. Ronny Deila ligt bovendien nog tot midden 2025 onder contract op Sclessin. De afkoopsom van twee miljoen euro kan pas geactiveerd worden als Standard meewerkt aan een overgang.

“Het is onmogelijk wat hij zegt”, stelt voormalig Rode Duivel Nordin Jbari bij de RTBF. “Als dat geschreven wordt in de Nederlandstalige kranten, die vaak goed geïnformeerd zijn als het over Club Brugge gaat, dan moet het zijn dat er contact is.”

“Sorry Ronny Deila”

“Hij ontkende met klem enig contact, laat staan een bijna akkoord, terwijl ze bij Standard honderd procent weten dat er al gesprekken zijn geweest”, stelt Peter Vandenbempt bij Radio 1. “Deila werd boos op de persconferentie en stelde ‘Wie geloof je nu: mij of de pers?’. Maar ik denk dat wij als journalisten net iets te veel belogen zijn geweest om zonder na te denken zomaar zijn woorden te geloven.”

“Ik ben een keer opgebeld door een trainer om staalhard te ontkennen dat hij naar een andere club zou gaan. Hij zei: ‘Allez Peter, ik heb nog maar net mijn contract verlengd’. Minder dan een week later werd hij bij die andere club voorgesteld. Dus sorry Ronny Deila, als we even gaan twijfelen…”

LEES OOK: Ronny Deila reageert: “Wie vertrouw je? Mij of die media?”

 

Nieuwsbrief

Specials

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....