Analisten zien geen trots meer bij spelers Chelsea

03-05-2023 15:55

Analisten zien geen trots meer bij spelers Chelsea

Het draait voor geen meter meer bij Chelsea. Thomas Tuchel kreeg de motor niet aan het draaien, Graham Porter vloog ook buiten. Er nochtans ruim 350 miljoen euro aan nieuwe spelers besteed. Frank Lampard zit nu aan zes nederlagen op rij. Emmanuel Petit en Jamier Carragher sparen de spelers niet.

“Ik zat vrij dicht bij de invallers van Chelsea en zag dat er de nodige irritatie en onenigheid was tussen de spelers. Zeker in de tweede helft”, stelt Emmanuel Petit tegenover Premier League Productions. De voormalige wereldkampioen maakte tussen 2001 en 2004 deel uit van Chelsea. “Ik was ook geschokt door de houding van de spelers op het veld: hun lichaamstaal… Ze toonden geen verantwoordelijkheid, geen trots. Ze waren geen eenheid en straalden geen kameraadschap uit.”

Een zooitje

Petit neemt geen blad voor de mond. “Ook al zet je twintig trainers voor deze groep, het zal op dit moment niets veranderen. Er moet eerst iets in de kleedkamer veranderen en daarna moet de clubleiding nadenken over welke coach voor de groep moet staan. Ook de beste manager van de wereld krijgt dit nu niet aan de praat. Er zijn gewoon te veel spelers. Het is een zooitje en ik vond het beschamend om Chelsea zo te zien spelen.”

Jamie Carragher heeft geen band met Chelsea. Zijn verleden ligt vooral bij Liverpool. “Het is een puinhoop bij Chelsea”, stelt de voormalige Engelse international bij Sky Sports. “Het kan zelfs nog veel erger worden voor Chelsea, hoe spijtig ik dat ook vind voor Frank Lampard en de supporters. De vrije val waarin de club zich nu begeeft is echt ongekend.”

Hij wijst niet alleen naar de spelers. De beleidsmakers krijgen de volle lading. “Deze situatie laat zien dat het onzinnig is om continu met geld te smijten. Je moet er voor zorgen dat er een bepaalde connectie ontstaat binnen de ploeg. De plannen en ideeën van Todd Boehly werken niet.”

LEES OOK:

LEES MEER OVER:

Chelsea

Premier League

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Anderlecht wordt wel eens een Deense ploeg genoemd, STVV een Japans team. De cijfers tonen...

Zonder Hans Vanaken 4 ruime overwinningen

Zonder Hans Vanaken 4 ruime overwinningen

Nicky Hayen kon tegen Anderlecht geen beroep doen op Hans Vanaken. Een keelontsteking. Club Brugge...

Dolberg op de dool: 3 goals in 19 matchen

Dolberg op de dool: 3 goals in 19 matchen

Geen doelpunt tegen Antwerp, ook niet tegen Club Brugge. In de rangorde van Brian Riemer...

Magere cijfers voor Noa Lang

Magere cijfers voor Noa Lang

Na twee seizoenen bij Club Brugge klonk er veel grootspraak. Noa Lang was te goed....