Ancelotti feliciteert Mertens

24-10 14:43

Ancelotti feliciteert Mertens

Napoli boekte bij RB Salzburg een 2-3 overwinning. Overwinteren in de Champions League zit er nu dik in voor de Napolitanen. Dries Mertens scoorde twee keer, Lorenzo Insigne lukte de winnende treffer. Carlo Ancelotti looft zijn Rode Duivel Dries Mertens.

“We begonnen heel goed aan de wedstrijd en kwamen gelijk op voorsprong”, stelde de 60-jarige trainer na afloop tegenover Sky Sport Italia. “Hierna verslapten we een beetje, maar het was een geweldige avond voor Napoli.”

Napoli gaat door deze overwinning aan kop in groep E en heeft een puntje meer dan Liverpool. “Ik zei voor de start dat de wedstrijden tegen Salzburg erg belangrijk zouden gaan zijn. We hebben de eerste nu gewonnen en de tweede komt eraan. Zij hebben een heel gevaarlijk team, vooral als ze thuis spelen.”

Voor Dries Mertens werd het een speciale avond. Met 114 goals telde hij er eentje minder dan recordhouder Diego Maradona. Na ruim een kwartier spelen maakte hij zijn eerste van de avond, waarna hij twintig minuten na rust zijn tweede lukte. Hiermee staat hij nu op 116 goals en is hij Maradona officieel voorbij op de all-time topscorerslijst van Napoli.

“Het was een geweldige avond voor hem”, aldus Carlo Ancelotti. Ook voor Lorenzo Insigne had de Italiaanse keuzeheer mooie woorden. “Ik zei voor de wedstrijd tegen hem: je gaat spelen en dan beslis je de wedstrijd. Ik wist alleen niet of hij 10, 20 of 30 minuten zou gaan spelen.” Uiteindelijk kwam Insigne een klein half uur voor tijd in het veld en maakte hij de winnende treffer.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

Club Brugge heeft meerdere werkpunten

Club Brugge heeft meerdere werkpunten

Na het gelijkspel tegen STVV gaf Ronny Deila mee dat Club Brugge voldoende kansen had...

FOTO’S: Optocht jeugdspelers KRC Genk

FOTO’S: Optocht jeugdspelers KRC Genk

Voor de derby tussen Racing Genk en STVV konden de toeschouwers kennismaken met de spelers...

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk

KV Kortrijk gooide Edward Still op straat en moet op zoek naar de vijfde trainer...

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

Lon Polleunis speelde zich bij STVV en RWDM in de kijker, won in 1968 de...