Anderlecht sleept Humo voor de rechter

22-02-2023 21:46

Anderlecht sleept Humo voor de rechter

De veelbesproken trainerswissel, Felice Mazzu voor Vincent Kompany. De ontslagbrief voor opleidingshoofd Jean Kindermans. Tegenvallende sportieve en financiële resultaten. De supporters van RSC Anderlecht maakten hun ongenoegen duidelijk. Wat later volgde een pittig artikel in het weekblad Humo, waarin geen proper beeld van Wouter Vandenhaute en Peter Verbeke naar voor kwam. Anderlecht daagt de journalist van Humo nu voor de rechter.

In dat artikel stond te lezen dat Wouter Vandenhaute voor zijn rol als voorzitter van RSC Anderlecht een half miljoen euro per jaar opstrijkt. Die som wordt aan de nv Huppeldepup gefactureerd. Die vennootschap staat ook op naam van zijn vrouw Catherine Van Eylen, die vast in dienst is bij de openbare omroep en haar werkgever die op de hoogte had gebracht. “Er is een deontologische grens overschreden”, liet de VRT weten.

Het ging over interne vetes. De werkwijze van (voormalig) CEO Peter Verbeke en voorzitter Wouter Vandenhaute werden aangeklaagd. Een vernietigend beeld, op basis van insiders en voormalige werknemers. Verbeke en Vandenhaute werden afgeschilderd als ‘les deux psychopathes’ en Verbeke zelf als ‘le petit nazi’. Een getuige vertelde hoe hij Verbeke volwassen mensen zag vernederen en deed huilen door te roepen.

Dat Vandenhaute voor de duurste restaurants koos voor een meeting – met bedragen tot 2.000 euro – in een tijdperk waarin RSC Anderlecht diende te besparen, zorgde ook voor bedenkelijke blikken bij de supporters.

Humo vroeg een interview met Wouter Vandenhaute aan, om zijn versie in deze problematiek mee in beeld te brengen. De voorzitter annex aandeelhouder ging daar volgens Humo niet op in. “Hij reageerde pas toen bleek dat Humo allerlei getuigen had geraadpleegd. Maar na een uur wilde Vandenhaute nog steeds niet gepast reageren.”

Schade

“In de artikels wordt aan de hand van anonieme getuigenissen een negatief, eenzijdig en foutief beeld geschetst van de clubleiding en de dagelijkse operationele werking van RSC Anderlecht”, laat de clubleiding in een statement weten. “De club is van mening dat de journalist de wettelijke zorgvuldigheidsnorm heeft geschonden en fouten heeft gemaakt bij het schrijven van de artikels. Het is ook niet de eerste keer dat de journalist in kwestie op deze manier over de club bericht.”

“De publicatie van deze artikels berokkent ondubbelzinnige schade aan RSC Anderlecht. Door een foutief beeld te schetsen van de dagelijkse werking binnen de club ontstaat immers onrust bij supporters, klanten, partners, medewerkers, (potentiële) spelers en het grote publiek.”

LEES OOK: Fanboard Anderlecht wil Wouter Vandenhaute ook weg

LEES MEER OVER:

Pro League

RSC Anderlecht

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

100 jaar STVV, dat wordt gevierd in Haspengouw. Voor en na STVV-Westerlo is er veel...

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...