Anderlecht stelt meerdere spelers te koop

27-04-2023 07:20

Anderlecht stelt meerdere spelers te koop

Geen Adrien Trebel meer bij RSC Anderlecht. Het vertrekt van de dure Fransman kan een broodnodige besparing op de loonkosten opleveren. Idem dito bij Lior Refaelov. De Brusselaars hopen op de transfermarkt voldoende geld op te halen om de selectie te vernieuwen én aan schuldafbouw te kunnen doen.

Bart Verbruggen is gegeerd. Als Verbruggen binnenkort in actie komt met Oranje kan zijn marktwaarde verder stijgen. Anderlecht hoopt nog geen afscheid te moeten nemen van de 20-jarige keeper. Ze zien Zeno Debast ook niet graag vertrekken.

Anderlecht valt echter zonder Europees voetbal en heeft geld nodig. De Brusselaars hopen voldoende geld binnen te kunnen halen met de verkoop van andere spelers.

Benito Raman past niet in de toekomstplannen. Zijn rendement is te laag. De Gentenaar zit aan 18 goals en 8 assists in 78 matchen. Anderlecht betaalde 3 miljoen euro, zijn marktwaarde zou 2,2 miljoen euro bedragen.

Michael Murillo mocht vorige zomer bij een goed bod vertrekken. De Panamese international knokte zich terug in de elf. Na 134 matchen zijn beide partijen echter uit op wat anders. Murillo ligt nog twee jaar onder contract. Zijn marktwaarde wordt op zo’n 3 miljoen euro geschat.

Op het middenveld is de dure Amadou Diawara een speler die bij een deftig bod weg mag. Hij viel toch wel stevig door de mand dit seizoen. De ex-speler van AS Roma, dat 50% van de winst krijgt bij een doorverkoop, heeft volgens Transfermarkt een marktwaarde van 2,5 miljoen euro.

Vooraan zijn er twee spelers die andere oorden mogen opzoeken. Francis Amuzu zal na 202 matchen met daarin 28 goals en 20 assists wellicht een andere club zoeken. Hij heeft een marktwaarde van 4,5 miljoen euro, maar Anderlecht zou minstens 7 miljoen euro willen vangen voor de flankaanvaller.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

100 jaar STVV, dat wordt gevierd in Haspengouw. Voor en na STVV-Westerlo is er veel...

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...