Anderlecht zit terug met Kana en Flips

19-06-2024 21:54

Anderlecht zit terug met Kana en Flips

Marco Kana boeide Vincent Kompany, maar het kwam niet tot een transfer naar Burnley. De 21-jarige middenvelder vertrok even later op huurbasis naar KV Kortrijk. Net als Alexis Flips wordt het uitkijken wat de toekomst brengt.

Kana kwam bij Kortrijk aan 49 procent van de speelminuten. De Belgische Congolees ligt nog twee jaar onder contract. Flips pikte slechts 35 procent van de speelminuten bij het Turkse Ankaragücü mee. In tien duels lukte hij één assist. De Fransman kwam voor 3,5 miljoen euro van Stade Reims over. Zijn verbintenis loopt nog tot medio 2028.

Brian Riemer zag het niet in Alexis Flips. De kans op een omwenteling is groot. Anderlecht kijkt daarom, zowel voor Kana als Flips, uit naar een oplossing.

Ze zitten ook nog een jaar met Amadou Diawara en Antoine Colassin. Ishaq Abdulrazek kostte 3 miljoen euro. Zijn contract bij Anderlecht loopt nog twee jaar door. Een uitleenbeurt aan BK Häcken was geen voltreffer.

Majeed Ashimeru kwam in de play-offs even terug boven water. Na een nieuwe blessure wordt het moeilijk om de Ghanees – die nog één jaar onder contract ligt – voor een mooi bedrag te laten gaan. Hij kostte 1,5 miljoen euro.

Anderlecht heeft ook nog Kristian Arnstad (24 procent speelminuten). De 20-jarige Zweed heeft een verbintenis tot midden 2025.

En wat doen ze met Mads Juhl Kikkenborg? Anderlecht kocht de Deense doelman op 27 januari 2024 weg bij Lyngby BK. Als doublure van Kasper Schmeichel. Kikkenborg verloor echter die strijd met Colin Coosemans. Nota bene: de aankoopprijs bedroeg 1,3 miljoen euro.

LEES OOK: Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK | fotoshoot ploegfoto STVV

BEKIJK | fotoshoot ploegfoto STVV

De start van het seizoen nadert voor STVV. Op de eerste speeldag moeten ze naar...

STVV richting 20 miljoen euro?

STVV richting 20 miljoen euro?

Mathias Delorge kan de volgende speler worden die STVV deze zomer verlaat. Hij kwam niet...

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...