Apache werpt andere kijk op zaak Vandenhaute

02-03-2023 13:57

Apache werpt andere kijk op zaak Vandenhaute

Op basis van meerdere anonieme getuigenissen kwam het weekblad Humo tot een minder fraai beeld van de werking van RSC Anderlecht. Voormalig CEO Peter Verbeke en voorzitter Wouter Vandenhaute kregen een veeg uit de pan. Anderlecht vraagt 1 euro materiële schadevergoeding en 25.000 euro morele schadevergoeding.

Kritische journalistiek, dat wordt alsmaar moeilijker gemaakt door voetbalclubs. Anderlecht doet het verhaal van Jan Hauspie (Humo) af als een vorm van prietpraat. De journalist zou de club niet goed gezind zijn. Een eenzijdig en gekleurd verhaal zijn. Wouter Vandenhaute kreeg nochtans voor de publicatie de vraag om te reageren op een aantal punten. Waar hij niet of slechts ‘off the record’ op inging.

Mark Uytterhoeven verdedigde in Het Laatste Nieuws zijn voormalige collega Wouter Vandenhaute. Hij gaf aan dat het bedrijf van Vandenhaute, Huppeldepup nv, geen 500.000 euro (info Humo) aan Anderlecht factureerde. Het ging slechts om 420.000 euro per jaar. Bij het onafhankelijke medium Apache stellen ze zich daar vragen over.

De reactie van Peter Vandenbempt (“Er is een gebrek aan evenwicht in het artikel. Je hoort ook andere klokken luiden.”) in het programma Extra Time lieten eveneens wenkbrauwen fronsen. Apache wijst naar het verleden en stelt dat die reactie of mening mogelijk toch niet zo onschuldig is. Vandenhaute wist als baas van het productiehuis Woestijnvis Vandenbempt te strikken als commentator voor Proximus TV. Dat de gerenommeerde voetbalanalist nu een collega (Jan Hauspie) in vraag stelt, wordt hem niet meteen in dank afgenomen.

Er duiken bij Apache nog meer nieuwtjes op. Zo zou Anderlecht de grote foto-agentschappen hebben opgelegd geen foto’s aan te bieden waarop de vrouw van Wouter Vandenhaute op het Gala van de Gouden Schoen en bij trips van RSC Anderlecht te zien zou zijn.

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

INSTA-FOOT: Vakantiefoto’s Walsh, Deschacht, Hoedt, Courtois

INSTA-FOOT: Vakantiefoto’s Walsh, Deschacht, Hoedt, Courtois

Thibaut Courtois dook net als Neymar op de GP Formule 1 in Monaco op. De...

FOTO’S: Antwerp – Union langs de lijn

FOTO’S: Antwerp – Union langs de lijn

Het Bosuilstadion liep vol voor de clash tussen Antwerp FC en Union Saint-Gilloise. Paul Gheysens...

REACTIES fans op verkoop Club Brugge

REACTIES fans op verkoop Club Brugge

Bart Verhaeghe, Vincent Mannaert en twee zakenpartners stellen hun aandelen bij Club Brugge te koop....

Te koop: Club Brugge

Te koop: Club Brugge

Bart Verhaeghe en de andere aandeelhouders zijn van plan om Club Brugge te koop te...