Arthur Vermeeren straks recordtransfer Antwerp FC?

06-02-2023 20:38

Arthur Vermeeren straks recordtransfer Antwerp FC?

Paul Gheysens pompte al 80 miljoen euro van zijn eigen kapitaal in Antwerp FC. In nieuwe spelers en stafleden, in de uitbouw van het stadion, in de jeugdopleiding. Dat moet niet alleen tot prijzen leiden. De inkomstenstroom moet omhoog. Er zit beweging in dat verhaal. Arthur Vermeeren laat de Great Old dromen.

Afgelopen zomer gooide Burnley 4 miljoen euro op tafel voor de komst van Manuel Benson. Een nieuw clubrecord bij het stamnummer 1. In december bereikte Antwerp een akkoord met Eintracht Frankfurt. Willian Pacho gaat na dit seizoen bij de Duitse subtopper aan de slag. Daar hoort een transfersom van ruim 15 miljoen euro bij.

Er is ook een stevig percentage op de doorverkoop voorzien, dus als Pacho zich in de Bundesliga blijft ontwikkelen en nog een stapje hogerop versiert, dan zal Antwerp daar financieel van meeprofiteren.

Arthur Vermeeren kan het volgende goudhaantje worden. De centrale middenvelder wordt morgen achttien jaar en kwam dit seizoen al in zestien matchen met de eerste ploeg in actie.

“Hij creëert ruimtes voor zijn ploegmaats, of sluit ze af voor zijn tegenstanders”, klinkt het bij La Dernière Heure. “Hij maakt zelden verkeerde keuzes en zijn volwassenheid maakt indruk!”

“Vermeeren intelligent”

“Vermeeren speelt op het middenveld alsof hij er al jaren meedraait”, klinkt het dan weer bij Het Nieuwsblad. “En hij heeft geen schrik om de anciens te sturen of te berispen.”

De voormalige jeugdspeler van Lierse SK en KV Mechelen belandde in 2018 bij Antwerp FC. De drievoudige Belgische U18-international ligt tot midden 2024 onder contract. Daar hoort een cluboptie voor een bijkomend seizoen bij. Racing Genk schotelde Bilal El Khannouss een nieuwe verbintenis voor. Antwerp zal dat ook met Arthur Vermeeren proberen te doen.

Met zijn sterke prestaties bij de nummer drie in de Jupiler Pro League zit zijn marktwaarde gevoelig in de lift. Misschien wordt hij op termijn wel de nieuwe recordhouder bij de Royal Antwerp Football Club.

Voormalig bondscoach René Vandereycken is alvast fan. “Hoe hij de bal in één tijd beroert, hoe hij overeind blijft in zo’n gespannen match – ook nu Calvin Stengs geschorst is: dat is sterk. Neen, Vermeeren kan nog geen match beslissen, maar dat is geen schande”, stelde hij na Antwerp-Club Brugge bij Het Nieuwsblad.

“Een wereldtopper”

“Hij is zeer intelligent en volwassen voor zijn leeftijd”, merkte doelman Jean Butez bij Gazet van Antwerpen op. “Hij maakt indruk op ons, elke dag opnieuw. België heeft geluk met zo’n groot talent. Soms moet hij nog leren om efficiënter te zijn op belangrijke momenten in de match. Hij kan nog stappen zetten in de Belgische competitie, om daarna door te groeien naar een groter voetballand.”

“Mark van Bommel heeft een zeventienjarige jongen de sleutel van Antwerp gegeven”, merkte VI-journalist Suelyman Özturk op. “Het is echt een leuke speler om in de gaten te houden. Hij heeft een geweldig inzicht. Als je naar hem kijkt, zie je het meteen: Vermeeren is een verbindingsspeler. Hij moet het spel versnellen en ervoor zorgen dat de tegenstander niet gevaarlijk kan worden. Hij kan een wereldtopper worden.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Royal Antwerp F.C. (@royal_antwerp_fc)

“Perfecte balaannames, geen schrik in de duels en veel loopvermogen. Arthur Vermeeren heeft alles wat een moderne middenvelder moet hebben”, stelde Patrick Goots onlangs bij Gazet van Antwerpen.

LEES OOK: “Antwerp heeft de Belgische Xavi”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....