“Axel Witsel is einde verhaal”

30-11-2022 11:33

“Axel Witsel is einde verhaal”

Nederland plaatste zich voor de laatste zestien op het WK 2022. Slagen de Rode Duivels toch nog in? België moet dan donderdag Kroatië onderuit maaien. Gemakkelijk is anders. Deze ploeg heeft veel van zijn pluimen verloren. Valentijn Driessen, sport chef van De Telegraaf, wijst onder meer naar Axel Witsel.

“Mijn God, wat was het slecht tegen Marokko. Geen enkele speler is me in positieve zin opgevallen. De meest negatieve was Axel Witsel”, stelt Driessen tegenover Het Nieuwsblad. “Zoals hij in de slotfase van de wedstrijd, toen België moest komen, begon te pingelen zonder enige rugdekking terwijl hij opgejaagd werd door twee spelers van Marokko… Per toeval kreeg hij nog een vrije trap mee die er helemaal geen was.”

“Neen, deze Axel Witsel is einde verhaal, die moet je nooit meer selecteren zoals je veel Belgen nooit meer moet selecteren. Deze Gouden generatie heeft het geweldig gedaan, al hebben ze geen prijs gewonnen -in die zin lijken ze op Nederland-, maar je moet nu een nieuw elftal bouwen en die coach een schop onder zijn kont geven.”

Hij verwacht niet dat de Rode Duivels de scheve situatie nog recht weten te trekken. Driessen schat de kwalificatiekansen op 1 procent.

Axel Witsel zal de bewoordingen van Valentijn Driessen niet graag horen. Op weg naar Qatar gaf hij mee dat het WK 2022 geen eindpunt is. “Ik ga zeker nog door tot en met het EK van 2024, dat heb ik in mijn hoofd gestoken”, stelde de huidige speler van Atlético Madrid op een persbabbel. “Het volgende WK wordt moeilijk. Het zal van veel dingen afhangen. Bijvoorbeeld wat er na mijn periode bij Atlético Madrid gebeurt. Maar ik denk niet dat ik het WK in 2026 nog haal.”

LEES MEER OVER:

Axel Witsel

Rode Duivels

WK 2022

Nieuwsbrief

Specials

Union won drie matchen meer

Union won drie matchen meer

49 punten voor Club Brugge, 46 voor Union en Anderlecht. Als Club zondag een punt...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...