“Axel Witsel is einde verhaal”

30-11-2022 11:33

“Axel Witsel is einde verhaal”

Nederland plaatste zich voor de laatste zestien op het WK 2022. Slagen de Rode Duivels toch nog in? België moet dan donderdag Kroatië onderuit maaien. Gemakkelijk is anders. Deze ploeg heeft veel van zijn pluimen verloren. Valentijn Driessen, sport chef van De Telegraaf, wijst onder meer naar Axel Witsel.

“Mijn God, wat was het slecht tegen Marokko. Geen enkele speler is me in positieve zin opgevallen. De meest negatieve was Axel Witsel”, stelt Driessen tegenover Het Nieuwsblad. “Zoals hij in de slotfase van de wedstrijd, toen België moest komen, begon te pingelen zonder enige rugdekking terwijl hij opgejaagd werd door twee spelers van Marokko… Per toeval kreeg hij nog een vrije trap mee die er helemaal geen was.”

“Neen, deze Axel Witsel is einde verhaal, die moet je nooit meer selecteren zoals je veel Belgen nooit meer moet selecteren. Deze Gouden generatie heeft het geweldig gedaan, al hebben ze geen prijs gewonnen -in die zin lijken ze op Nederland-, maar je moet nu een nieuw elftal bouwen en die coach een schop onder zijn kont geven.”

Hij verwacht niet dat de Rode Duivels de scheve situatie nog recht weten te trekken. Driessen schat de kwalificatiekansen op 1 procent.

Axel Witsel zal de bewoordingen van Valentijn Driessen niet graag horen. Op weg naar Qatar gaf hij mee dat het WK 2022 geen eindpunt is. “Ik ga zeker nog door tot en met het EK van 2024, dat heb ik in mijn hoofd gestoken”, stelde de huidige speler van Atlético Madrid op een persbabbel. “Het volgende WK wordt moeilijk. Het zal van veel dingen afhangen. Bijvoorbeeld wat er na mijn periode bij Atlético Madrid gebeurt. Maar ik denk niet dat ik het WK in 2026 nog haal.”

LEES MEER OVER:

Axel Witsel

Rode Duivels

WK 2022

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...

Alles of niets voor Club Brugge

Alles of niets voor Club Brugge

Overwinteren in de Champions League, knap werk van Club Brugge. Je kan daar echter niet...