“Axel Witsel is einde verhaal”

30-11-2022 11:33

“Axel Witsel is einde verhaal”

Nederland plaatste zich voor de laatste zestien op het WK 2022. Slagen de Rode Duivels toch nog in? België moet dan donderdag Kroatië onderuit maaien. Gemakkelijk is anders. Deze ploeg heeft veel van zijn pluimen verloren. Valentijn Driessen, sport chef van De Telegraaf, wijst onder meer naar Axel Witsel.

“Mijn God, wat was het slecht tegen Marokko. Geen enkele speler is me in positieve zin opgevallen. De meest negatieve was Axel Witsel”, stelt Driessen tegenover Het Nieuwsblad. “Zoals hij in de slotfase van de wedstrijd, toen België moest komen, begon te pingelen zonder enige rugdekking terwijl hij opgejaagd werd door twee spelers van Marokko… Per toeval kreeg hij nog een vrije trap mee die er helemaal geen was.”

“Neen, deze Axel Witsel is einde verhaal, die moet je nooit meer selecteren zoals je veel Belgen nooit meer moet selecteren. Deze Gouden generatie heeft het geweldig gedaan, al hebben ze geen prijs gewonnen -in die zin lijken ze op Nederland-, maar je moet nu een nieuw elftal bouwen en die coach een schop onder zijn kont geven.”

Hij verwacht niet dat de Rode Duivels de scheve situatie nog recht weten te trekken. Driessen schat de kwalificatiekansen op 1 procent.

Axel Witsel zal de bewoordingen van Valentijn Driessen niet graag horen. Op weg naar Qatar gaf hij mee dat het WK 2022 geen eindpunt is. “Ik ga zeker nog door tot en met het EK van 2024, dat heb ik in mijn hoofd gestoken”, stelde de huidige speler van Atlético Madrid op een persbabbel. “Het volgende WK wordt moeilijk. Het zal van veel dingen afhangen. Bijvoorbeeld wat er na mijn periode bij Atlético Madrid gebeurt. Maar ik denk niet dat ik het WK in 2026 nog haal.”

LEES MEER OVER:

Axel Witsel

Rode Duivels

WK 2022

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

Club Brugge heeft meerdere werkpunten

Club Brugge heeft meerdere werkpunten

Na het gelijkspel tegen STVV gaf Ronny Deila mee dat Club Brugge voldoende kansen had...

FOTO’S: Optocht jeugdspelers KRC Genk

FOTO’S: Optocht jeugdspelers KRC Genk

Voor de derby tussen Racing Genk en STVV konden de toeschouwers kennismaken met de spelers...

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk

KV Kortrijk gooide Edward Still op straat en moet op zoek naar de vijfde trainer...

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

Lon Polleunis speelde zich bij STVV en RWDM in de kijker, won in 1968 de...