Baas KBVB loopjongen van Club Brugge?

13-05 10:58

Baas KBVB loopjongen van Club Brugge?

Kris Wagner werd ontslagen bij KBVB. Omdat hij met een andere advocaat een website met ludieke filmpjes online zette, waarbij men de bevolking aanspoorde te sporten. Die andere advocaat, Walter Damen, vertolkt een belangrijke rol bij Beerschot. Dat kon niet volgens CEO Peter Bossaert. Een drogreden om een kritische collega uit te schakelen?

Met zijn spontane kandidatuurstelling voor de job van CEO bij de Belgische voetbalbond brengt Kris Wagner de bal aan het rollen. Samengevat als: wie trekt er aan de touwtjes bij de KBVB?

Volgens de voormalige bondsprocureur is Peter Bossaert te veel loopjongen van Club Brugge – hij werd bij de KBVB binnengehaald toen Bart Verhaeghe nog vice-voorzitter van de bond was – en is de macht van de Pro League te groot. Dat leidt tot inmenging in bepaalde dossiers. Zo zou Pro League-CEO Pierre François zich moeien bij mogelijke schorsingen van spelers.

“De Pro League is een soort vakbond: is het normaal dat een vakbond ook de wetten schrijft? Ze is louter een organisatie ter verdediging van het financieel belang van de clubs”, citeert Het Nieuwsblad Kris Wagner. “Ze is blind voor het algemeen voetbalbelang en heeft geen interesse in sport.”

“De KBVB is een organisatie met een enorm potentieel, waar heel veel bekwame en goedmenende mensen werken, die het ongeluk hebben dat er een rotte appel aan het hoofd van de bondsadministratie als CEO staat. Het is niet normaal dat aan de top van de bondsadministratie een loopjongen van een club zit (in zijn brief verwijst Wagner naar Club Brugge, nvdr.).”

Een zoveelste pleidooi voor onafhankelijke leiders bij de KBVB en Pro League. Mehdi Bayat is nu de grote baas bij Sporting Charleroi en fungeert als voorzitter van de KBVB. Loopt Peter Bossaert Club Brugge na? Bij de Pro League draait veel rond Pierre François (ex-Standard, in opspraak gekomen in de zaak Zheyun Yé en andere dossiers) en Peter Croonen, die ook voorzitter is van Racing Genk.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...