Barrages voor EK-winnaar Italië om naar Qatar te mogen

16-11 11:02

Barrages voor EK-winnaar Italië om naar Qatar te mogen

Het werd maandagavond een zeer pijnlijke avond voor Europees kampioen Italië. Op bezoek bij Noord-Ierland werd het 0-0. Zwitserland won wel tegen Bulgarije en gaat zo aan de haal met het rechtstreekse WK-ticket. De Squadra Azzurra moet via barrages naar Qatar zien te geraken.

Aan barrages hebben de Italianen niet de beste herinneringen. Zo miste Italië het WK in Rusland na verlies in de barrages tegen Zweden. In maart 2022 moeten ze een nieuw trauma proberen vermijden.

“Verdomme, weer barrages”, stelt La Gazzetta dello Sport. “Het spook waarvan we dachten dat het definitief verdreven was, doemt op weg naar Qatar 2022 nu toch opnieuw op.”

“We hadden zowel mathematisch als psychologisch het voordeel, er was de illusie dat we de sterkste waren, maar uiteindelijk bleek dat Zwitserland te zijn. We krijgen nu nog twee wedstrijden waarin we ons kunnen kwalificeren. We zijn reekshoofd, maar dat verandert weinig. Met het vooruitzicht van vier maanden om ons zorgen te maken over wat zou kunnen en misschien zal zijn. En het vooruitzicht van een ‘alles of niets’-finale tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo of het Zweden van Zlatan Ibrahimovic in Lissabon of Stockholm. Het zou zomaar kunnen, ja.”

 

 

“Het hangt aan een zijden draadje”, schreef Corriere dello Sport. “Het was de beslissende avond, de wedstrijd die niet fout mocht gaan. Italië kon zich plaatsen voor de Wereldbeker in Qatar en zo het spook van de vorige barrages tegen Zweden verdrijven. Maar datzelfde spook kwamen gisteren steeds nadrukkelijker in beeld en maakte zich uiteindelijk meester van de Italianen. De Azzurri konden niet door de defensieve muur van de Noord-Ieren breken. Insigne, Chiesa en Berardi probeerden wel, maar het ontbrak hen aan precisie of soms gewoon aan geluk.”

“Wat een teleurstelling!”, kopte Tuttosport. “Italië kwam tegen Noord-Ierland niet verder dan 0-0 en moest de groepswinst en bijbehorend WK-ticket aan Zwitserland laten. Een matige prestatie van de Europese kampioen, die de wedstrijd wel domineerde maar nooit echt gevaarlijk kon worden tegen de compacte defensie van de thuisploeg. Mancini en zijn troepen zullen via de barrages naar het WK moeten.”

LEES MEER OVER:

Italië

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Lof oogsten in de Belgische competities, dat leidt vaak tot een grote transferhonger. Het is...