Bart Verhaeghe haalt uit: Matchen play-offs uitstellen!

19-04-2024 08:05

Bart Verhaeghe haalt uit: Matchen play-offs uitstellen!

Na 31 jaar staat er nog eens een Belgische ploeg in een halve finale van een Europese competitie. De Belgische coëfficiënt op de UEFA-ranking vaart er wel bij. Bart Verhaeghe hoopt dat zijn spelers zich voluit kunnen toeleggen op dat verhaal. Maar dat valt samen met de play-offs.

Club Brugge kegelt PAOK Saloniki uit de Conference League en mag zich opmaken voor twee duels tegen Fiorentina. Je strijdt niet elk seizoen voor een finaleplaats in die competitie, dus hoopt Bart Verhaeghe dat bepaalde acties en de andere clubs actie ondernemen.

Bart Verhaeghe gaat bij de kalendermaker uitstel vragen voor de wedstrijden vlak voor de heen- en terugwedstrijd tegen Fiorentina. “De vraag is of die beantwoord kan worden. Waarschijnlijk niet, omdat de kalender vol zit”, stelt de zakenman bij VTM2.

“Eigenlijk dient dat ons voetbal niet. Iedereen heeft er belang bij dat Club Brugge door gaat. Of dat nu Club, Anderlecht, Genk of Union is. Ik gun het iedereen. Het draagt bij aan het niveau van het Belgisch voetbal.”

“PAOK moest dit weekend niet voetballen. Andere teams worden in deze fase van de Europese competitie gefaciliteerd in hun eigen competitie om op Europees niveau te kunnen presteren. In België is het heel zielig en triestig om vast te stellen dat dat niet mogelijk is. We zijn een heel onprofessioneel voetballand. Ik beklaag dat heel hard, als topploeg in ons land. We moeten dringend naar een andere organisatie van onze competitie. Dit is niet compatibel met hoe in Europa gevoetbald wordt.”

“Onze concurrenten in Play-off 1 zullen blij zijn dat we heel hard gewerkt hebben aan de coëfficiënt”, merkt Bart Verhaeghe op. “Terwijl zij heel hard konden rusten in de zetel. Dat is niet juist.”

Niet het eerste pleidooi voor een andere competitieformat. Onlangs kwamen acht clubs in het kasteel van Bart Verhaeghe samen. Om een nieuwe hervorming van het Belgisch profvoetbal te bespreken. Een pleidooi voor minder matchen. Een gewone competitie zonder play-offs leidt tot minder matchen. Meerdere topclubs willen, vanwege financiële redenen, die play-offs echter niet loslaten. Om tot minder matchen te komen, moeten er dan maar (opnieuw) een aantal clubs sneuvelen…

LEES OOK: Hans Vanaken: “Historisch moment”

 

.

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

FC St. Pauli keert terug naar de Bundesliga. De Duitse cultclub eindigde in 2011 op...