Bayat voorzitter van de KBVB?!

12-06 16:28

Bayat voorzitter van de KBVB?!

Gérard Linard werd voor de aftrap van België-Schotland in de bloemetjes gezet. Zijn ambtstermijn als voorzitter van de Belgische nationale voetbalbond loopt af. Op dit moment is er met Gilbert Timmermans nog maar één kandidaat als opvolger.

De preses van de amateurafdeling wordt op 26 juni 74 jaar en zou slechts één jaar voorzitter van de KBVB kunnen zijn. Aan de Franstalige kant zou Philippe Godin, een advocaat uit Herstal, een gooi kunnen doen naar het presidentschap.

De Pro League mag ook een kandidaat naar voor schuiven. Bart Verhaeghe wordt dat zeker niet. De voorzitter van Club Brugge stapte nog maar pas op als vice-voorzitter van de KBVB en als lid van het Uitvoerend Comité.

In de wandelgangen valt te horen dat het tussen Joseph Allijns en Mehdi Bayat gaat. Allijns is al jaren voorzitter van KV Kortrijk en werkt in het dagelijks leven als advocaat. Bayat heeft de dagelijkse leiding in handen bij Sporting Charleroi. Zijn broer Mogi is makelaar en kwam in opspraak in de zaak Propere Handen. Ook Mieke De Clercq, actief bij Zulte Waregem, is in beeld als opvolgster van Gérard Linard.

De stemronde vindt op 22 juni plaats. Volgens Peter Bossaert, CEO van de KBVB, zal de nieuwe voorzitter weinig zeggenschap hebben. Het zou vooral om een protocolaire rol gaan. Die uitspraak viel niet bij iedereen in goede aarde. Een CEO die zichzelf boven het bestuur stelt, dat wekt vragen. Bossaert ging ook met vijf profclubs mee naar Eindhoven voor een geheime meeting over de vorming van de BeNeLiga.

LEES MEER OVER:

KBVB

Nieuwsbrief

Specials

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...