Besmette trainer stond langs de lijn in Champions League

31-05 11:55

Het coronavirus hield al huis in Europa, toch werd er in maart nog gevoetbald. Zo speelde Atalanta Bergamo tegen Valencia, een match die later aangeduid werd als een broeihaard van de Covid-19 pandemie. Gian Piero Gasperini was toen al besmet.

De 62-jarige trainer van Timothy Castagne voelde zich ziek, maar had geen koorts en werd daarom niet getest op het virus. Na die match ging hij echter snel achteruit. “Ik was niets waard en dacht echt een de dood.”

“Als je naar de foto’s kijkt, zag ik er niet goed uit op de bank. Dat was 10 maart. Ik voelde me de dag voor de wedstrijd in Valencia ziek en op de middag van de wedstrijd voelde ik me nog erger”, vertelt hij in een interview met La Gazetta dello Sport. “De twee nachten daarna sliep ik niet goed. Ik had geen koorts, maar ik had het gevoel dat ik dat wel had.”

Gasperini maakte echter geen koorts en werd daarom niet meteen getest op het coronavirus. Wel raakte hij zijn smaak helemaal kwijt, wat een van de meest voorkomende symptomen is.

Uiteindelijk volgde die test wel. Gasperini testte positief.

“Het zal jaren duren om echt te begrijpen wat er is gebeurd, want Bergamo was het centrum van de tragedie. Elke keer als ik erover nadenk, voelt dit zo absurd: het hoogtepunt van sportvreugde viel samen met de diepe wanhoop naar Bergamo.”

Het duel Atalanta – Valencia was rampzalig voor verspreiding corona De onderlinge duels in de Champions League droegen bovendien bij aan de verspreiding. Het duel was een reden dat de Italiaanse regio Lombardije een brandhaard bleek. Ook bij opponent Valencia raakten spelers en 35 stafleden besmet en werd het virus meegenomen naar Spanje. In de sinaasappelstad ziet men het duel in Milaan overigens als een van de grote katalysators voor de verspreiding aldaar. Bij Atalanta raakten ook diverse besmet.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

Jan Vertonghen en zijn ploegmaten speelden tegen RWDM in een andere outfit. Een hulde voor...

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

Het Deense Aarhus GF verhuist in 2026 naar een gloednieuw voetbalstadion met 24.000 plaatsen. Ze...

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Noah Mbamba begon pas op zijn negende met voetballen bij FC Vilvoorde. Via Woluwe-Zaventem en...

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Burnley FC trok na de degradatie uit de Premier League Vincent Kompany aan. Hij mocht...