Blessin nieuwe trainer Club Brugge?

22-12-2022 21:00

Blessin nieuwe trainer Club Brugge?
Crisisberaad bij Club Brugge. De tegenvallende prestaties houden ook na de WK-break aan. Na een 1-4 uitschuiver tegen STVV in de Beker van België volgde een informatieronde. Is er nog voldoende vertrouwen in Carl Hoefkens? Krijgt hij nog de nodige steun? Hoefkens moet Club voorbereiden op de competitiematch tegen OHL. Ondertussen duikt de naam van Alexandar Blessin op.

De Duitse trainer ruilde in de zomer van 2020 de jeugdopleiding van RB Leipzig voor een avontuur als hoofdtrainer van KV Oostende. Alexander Blessin liet de Kustjongens pressievoetbal brengen en oogstte daar veel lof voor. In het tweede seizoen liep het een tikje minder vlot, wat ook te maken had met enkele uitgaande transfers. Na anderhalf seizoen trok hij naar Genoa FC.

Blessin moest de Italiaanse club uit de degradatiezone helpen. Dat lukte niet. Snel terugkeren naar de Serie A was de boodschap. De resultaten vielen echter tegen. Na vijftien speeldagen vloog Blessin aan de deur. Hij zit sinds 6 december zonder werkgever..

Vertrouwen

Zijn naam duikt niet zomaar in de wandelgangen van het Jan Breydelstadion op. Toen Philippe Clement naar AS Monaco vertrok, gaven voorzitter Bart Verhaeghe en CEO Vincent Mannaert aan gecharmeerd te zijn van de aanpak van Alexander Blessin. Club Brugge ging echter met Alfred Schreuder in zee. Afgelopen zomer kwam Carl Hoefkens aan het hoofd van de A-kern te staan.

De clubleiding kreeg echter van de spelerskern te horen dat ze nog achter Carl Hoefkens staan. Het bestuur wil Hoefkens ook nog wat kansen geven. De goede campagne in de Champions League speelt daar een rol in. Blauw-zwart kan een nieuwe uitschuiver, maandag spelen ze thuis tegen OHL, echter missen als kiespijn.

Nieuwsbrief

Specials

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....