Blessin nieuwe trainer Club Brugge?

22-12-2022 21:00

Blessin nieuwe trainer Club Brugge?
Crisisberaad bij Club Brugge. De tegenvallende prestaties houden ook na de WK-break aan. Na een 1-4 uitschuiver tegen STVV in de Beker van België volgde een informatieronde. Is er nog voldoende vertrouwen in Carl Hoefkens? Krijgt hij nog de nodige steun? Hoefkens moet Club voorbereiden op de competitiematch tegen OHL. Ondertussen duikt de naam van Alexandar Blessin op.

De Duitse trainer ruilde in de zomer van 2020 de jeugdopleiding van RB Leipzig voor een avontuur als hoofdtrainer van KV Oostende. Alexander Blessin liet de Kustjongens pressievoetbal brengen en oogstte daar veel lof voor. In het tweede seizoen liep het een tikje minder vlot, wat ook te maken had met enkele uitgaande transfers. Na anderhalf seizoen trok hij naar Genoa FC.

Blessin moest de Italiaanse club uit de degradatiezone helpen. Dat lukte niet. Snel terugkeren naar de Serie A was de boodschap. De resultaten vielen echter tegen. Na vijftien speeldagen vloog Blessin aan de deur. Hij zit sinds 6 december zonder werkgever..

Vertrouwen

Zijn naam duikt niet zomaar in de wandelgangen van het Jan Breydelstadion op. Toen Philippe Clement naar AS Monaco vertrok, gaven voorzitter Bart Verhaeghe en CEO Vincent Mannaert aan gecharmeerd te zijn van de aanpak van Alexander Blessin. Club Brugge ging echter met Alfred Schreuder in zee. Afgelopen zomer kwam Carl Hoefkens aan het hoofd van de A-kern te staan.

De clubleiding kreeg echter van de spelerskern te horen dat ze nog achter Carl Hoefkens staan. Het bestuur wil Hoefkens ook nog wat kansen geven. De goede campagne in de Champions League speelt daar een rol in. Blauw-zwart kan een nieuwe uitschuiver, maandag spelen ze thuis tegen OHL, echter missen als kiespijn.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Wat is er van Thomas Didillon?

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...