Bodart kijkt uit naar Anderlecht-Standard: “Drie punten”

19-02-2023 10:54

Bodart kijkt uit naar Anderlecht-Standard: “Drie punten”

Met 2-4 winnen bij Union, dat achttien competitiematchen op rij niet onderuit ging, dat maakt wat los. Standard maakt nog kans op deelname aan Play-off 1. Arnaud Bodart zag dat het goed was.

 

Standard boekte zaterdag een knappe zege op het veld van Union SG. De Rouches haalden het met 2-4 op het veld van de Brusselaars en maakten zo meteen een einde aan een fraaie reeks van de ploeg van Karel Geraerts. Standard staat zo opnieuw wat meer onder de mensen in het klassement.

De Luikenaars hadden na 20 minuten een voorsprong te pakken via Zinckernagel. De Deen bleef beheerst en werkte goed af. Union zou echter Union niet zijn als het niet vocht voor wat het waard was. Twee minuten later resulteerde dat al in de gelijkmaker. Het was Vertessen die zijn eerste maakte voor zijn nieuwe ploeg. Toch ging Standard de rust in met een voorsprong: Alzate tekende slechts drie minuten later voor de 1-2.

De tweede helft bracht opnieuw goede moed voor Union. Boniface scoorde de gelijkmaker: 2-2, en alles te herdoen voor de bezoekers. Het venijn zat hem echter in de staart. Balikwisha schonk Standard in de 85ste minuut de 2-3. Diep in de blessuretijd zorgde Donnum voor de bevrijdende 2-4. Een knappe zege van Standard, dat zo nog steeds helemaal meedoet voor de top vier.

BODART
Standard-doelman Arnaud Bodart was na afloop een tevreden man. “We hebben een geweldige overwinning gepakt tegen een geweldig team. Ik zag een geweldige reactie na de non-match thuis tegen Kortrijk. We wisten dat Union een zeer aanvallende ploeg was. We speelden op de tegenaanval en waren zeer efficiënt”, aldus Bodart bij RTBF. Komende speeldag staat de Clásico tegen RSC Anderlecht op het programma. “Ik hoop dat we dezelfde mentaliteit zullen tonen, dat we ook daar de drie punten zullen pakken”, stuurt Bodart een boodschap naar zijn ploegmaats.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...