Yohan Boli staat voor belangrijke STVV-Club Brugge

06-12 10:25

Yohan Boli staat voor belangrijke STVV-Club Brugge

Zaterdagavond loopt Stayen goed vol voor de clash tussen STVV en Club Brugge. Voor Yohan Boli kan er meer op het spel staan dan puntenwinst en een winstpremie. Club Brugge is op zoek naar een nieuwe spits. Iemand die de Belgische competitie kent. Een speler die de weg naar doel weet te vinden.

Als Club Brugge opnieuw aan Igor De Camargo denkt, als opvolger van Mbaye Diagne, waarom zou Yohan Boli dan geen optie kunnen zijn? De 26-jarige Ivoriaanse international zit dit seizoen al aan negen doelpunten in zestien competitiematchen. Alleen Dieumerci Mbokani doet beter met dertien treffers. De spits van Antwerp mikte drie penalty’s binnen. Bij Boli hoort er geen enkele strafschop bij.

Hans Vanaken is de beste doelschutter bij Club Brugge met negen doelpunten, waarvan twee penalty’s. David Okereke zit aan zeven goals.

Yohan Boli is bijna ‘Mister 50%’ bij STVV. Zijn aandeel in de totale doelpuntenproductie bedraagt 47%. Vorig seizoen mikte hij twaalf keer raak in negenentwintig competitiematchen. Het blijft dus vooruit gaan.

Lagere vraagprijs

Club Brugge haalde Kaveh Rezaei weg bij Sporting Charleroi. Dat werd niets. Rezaei paste echter niet blauw-zwart. De Iranese spits rendeert in een ploeg die in de omschakeling speelt. Dat laat hij nu opnieuw zien, terug in het shirt van de Zebra’s. Marc Brys liet STVV een stuk hoger spelen. Op voetballende wijze tot doelkansen komen. Boli past beter bij dit Club Brugge dan Rezaei. Een centrumspits die niet op een diepe bal of op de laatste voorzet in de box blijft wachten. Boli stroopt de mouwen op, mengt zich in de strijd, en creëert zou ook ruimte voor de flankaanvallers.

Je kan niet stellen dat Yohan Boli een kunstgrasvoetballer is. Hij scoorde zeven keer op verplaatsing en slechts twee keer op Stayen.

Cyle Larin van Zulte Waregem is ook een piste voor Club Brugge. Wil Essevee wel meewerken aan een transfer? Francky Dury’s ploeg maakt terug een reële kans op deelname aan Play-off 1. Zulte Waregem beschikt bovendien nog over een aankoopoptie. Larin is bovendien nog eigendom van het Turkse Besiktas. Welk bedrag vragen zij aan Club Brugge?

Met een Jelle Vossen en/of Dion Cools heeft Club Brugge wel enkele opties in handen om Zulte Waregem warm te maken voor een deal. Club blijft dan afhankelijk van Besiktas.

De piste Yohan Boli kent minder stoorzenders. Hij mocht vorige zomer al met andere ploegen praten. Er was belangstelling uit het Midden-Oosten, maar de aanvaller wou liever nog wat in Europa blijven voetballen. STVV vroeg toen drie miljoen euro. Boli’s contract loopt op 30 juni af. Als STVV nog wat geld wil vangen, moeten ze in januari meewerken aan een transfer.

De zoon van voormalig Frans international Roger Boli liet de bekermatch tegen Zulte Waregem schieten. Om zo scherp mogelijk aan de aftrap te kunnen komen in de thuismatch tegen Club Brugge. De Brugse defensie het leven zuur maken, scoren tegen Simon Mignolet, dat kan zijn kansen op zijn gedroomde stap hogerop alleen maar ten goede komen.

Een contractverlenging bij STVV ligt minder voor de hand. Boli gaf vorige zomer aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. De vijfvoudige international wil graag hogerop zijn kans gaan. STVV eindigde vorig seizoen als zevende en maakt nog weinig kans op meer en beter dit seizoen. Het vertrek van Marc Brys kan ook een rol spelen. Boli kon het uitstekend vinden met de Antwerpenaar.

Bekijk hier het transferoverzicht mercato januari 2019

foto DC | www.voetbalbelgie.be
Foto KN | www.voetbalbelgie.be

 

LEES MEER OVER:

Club Brugge

STVV

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

Tolu Arokodare legde medische testen bij Anderlecht af en tekende twee tellen later een contract...

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De achttien Belgische eersteklassers zaten niet stil in de wintermercato van het seizoen 2022/2023. Ook...

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Er zou in elke linie een speler bijkomen. De prioriteit lag in het punt van...

TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

Om middernacht loopt de wintermercato in Belgiê af. Ook in Nederland, Italië, Spanje of Engeland...

18 + 3 miljoen euro voor Paul Onuachu

18 + 3 miljoen euro voor Paul Onuachu

Paul Onuachu scoorde blindelings en kreeg de Gouden Schoen toegestopt. Daar hoorden dromen over de...