Boskamp verwacht zondag ‘tijgers’

01-06-2023 09:58

Boskamp verwacht zondag ‘tijgers’

Antwerp wist niet te winnen tegen Union, dat lange tijd met tien speelde. Een gemiste kans. Enkele uren later versloeg Racing Genk Club Brugge met 1-3. Een deel van de Brugse fans vierde mee. Johan Boskamp ziet in die houding tegen Antwerp een troef voor Mark van Bommel.

Vincent Janssen scoorde, Union bakte er niets van en moest met tien verder. Antwerp leek op weg naar de landstitel. Een ijskoude douche volgde. Een frommeldoelpunt. Mark van Bommel zag tranen bij de spelers. De verslagenheid was bijzonder groot.

Johan Boskamp zag zijn favoriete club Feyenoord kampioen spelen. Zondag verwacht hij dolle taferelen bij Antwerp FC. “Iedereen denkt dat ze mentaal een zware tik hebben gekregen nadat ze tegen Union de titel door hun vingers hebben laten glippen, maar volgens mij kan een sluwe vos als Van Bommel dat in zijn voordeel uitspelen”, stelt de voormalige trainer bij Het Belang van Limburg.

Arbitrage

De scheidsrechters bespelen, de tegenstander jennen, Mark van Bommel liet zich gelden op het veld. Hij kwam aan 141 gele kaarten. Elf keer leverde dat een uitsluiting op. Tel daar nog twee rode kaarten bij. Hij zocht als speler het randje op en ging er soms over.

“Als ik een aantal overtredingen gemaakt had terwijl ik al geel had, dan zei ik: ‘Hé luister, als je denkt dat je mij een rode kaart gaat geven, moet je het me zeggen, want dan laat ik me wisselen’. Als je dan een overtreding maakte had je opeens een beetje speling”, vertelde Mark van Bommel onlangs in de Cor Potcast.

Opnaaien

Zondag wordt een voetbaldag voor mannen. Er staat veel op het spel. Zowel Antwerp als Union én Racing Genk kunnen kampioen spelen. Tel daar nog de strijd voor de tweede plaats bij, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League.

“Ik verwacht wel dat hij zijn spelers zal opnaaien, ja”, blikt Johan Boskamp vooruit. “Op dat vlak moet je hem niets meer leren. Let maar op, die gaan zondag tekeergaan als tijgers.”

LEES OOK: De Condé wijst naar titelstress bij Antwerp, Union en Genk

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk

KV Kortrijk gooide Edward Still op straat en moet op zoek naar de vijfde trainer...

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

Lon Polleunis speelde zich bij STVV en RWDM in de kijker, won in 1968 de...

Koita en Kums staan op 1

Koita en Kums staan op 1

Aboubakary Koita lukte een hattrick tegen Racing Genk en komt zo aan zes doelpunten. De...

STVV’er Rein Van Helden was ballenjongen bij KRC Genk

STVV’er Rein Van Helden was ballenjongen bij KRC Genk

Derbytime voor KRC Genk en STVV. De bal gaat zondag om 13u30 aan het rollen...