Buitenlandse media bewieroken Romelu Lukaku

20-11-2023 07:03

Buitenlandse media bewieroken Romelu Lukaku

Vier goals in ruim een half uur. Romelu Lukaku mikte in de kwalificatiecampagne voor het EK 2024 liefst veertien keer raak. In de buitenlandse media klinken grote lofzangen.

Het Franse L’Equipe zag bijvoorbeeld een ‘Lukaku in staat van genade’, die meer deed dan enkel scoren. “Hij nam deel aan het spel met zijn rug naar doel om zijn ploegmaats in een goede positie te brengen of om de defensie te ontlasten bij de weinige kansjes van de tegenstander.”

Bij het Italiaanse Gazzetta dello Sport heeft men het over de ‘grote Lukaku-show’ en loofde zijn rol als aanvoerder bij het volksliederen-fiasco van vlak voor de aftrap. “Luk’s in”, kopt het Engelse The Sun, waarna verwezen wordt naar de spits zijn grandioze cijfers bij de nationale ploeg. The Daily Mail merkte dan weer op hoe heel wat fans van Chelsea en Manchester United luidop droomden van een terugkeer.
Ronaldo en Puskas achterna

Het Nederlandse De Telegraaf zag hoe Lukaku de ‘grote man’ was, terwijl Voetbal International het over een ‘ontketende Lukaku’ heeft. “Romelu Lukaku heeft België met vier doelpunten de groepswinst bezorgd. De spits van AS Roma scoorde in de eerste helft liefst vier keer in een tijdsbestek van dertig minuten”, aldus het weekblad. Het Duitse Kicker tot slot, stelde vast dat de spits steeds steviger zijn voetafdruk zet op het interland-voetbal. “Hij blijft zijn enorme voorsprong als België’s nationaal topschutter aller tijden (83 goals in 113 matchen) vergroten. En hij is nu de derde meest succesvolle topschutter ooit bij een Europese nationale ploeg na Cristiano Ronaldo (127) en Ferenc Puskas (84).”

LEES OOK: Tedesco lyrisch over Lukaku

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

STVV richting 20 miljoen euro?

STVV richting 20 miljoen euro?

Mathias Delorge kan de volgende speler worden die STVV deze zomer verlaat. Hij kwam niet...

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

Thorsten Fink houdt een goed gevoel aan de voorbereiding over. “We zullen klaar zijn voor...