Buitenlandse media halen uit naar Rode Duivels

24-11 11:26

Buitenlandse media halen uit naar Rode Duivels

De Rode Duivels wonnen met 1-0 tegen Canada. Maar de drie punten waren niet verdiend. Dat zagen ook de buitenlandse media.

“Het was niet het beste team dat won, maar wel het efficiëntste”, stelt het Spaanse AS. “Hazard begon na een moeilijke week in de basis, maar kon zijn stempel niet drukken. België probeerde de geesten van zich af te schudden die hen de laatste tijd hebben geteisterd, maar slaagde daar niet in. Wat ook opviel, is dat Kevin De Bruyne nagenoeg onzichtbaar was. Met deze overwinning en het gelijkspel tussen Marokko en Kroatië, staat België bovenaan in de groep, al zullen ze beter moeten spelen, willen ze een rol spelen op dit WK.”

“De veteranen uit de ‘Gouden Generatie’ van België werden lange tijd onverwachts overvleugeld door elf energieke atleten uit Canada”, schrijft het Nederlandse AD. “Alleen waren die zeer slordig in de afwerking, hadden ze de arbitrage tegen en zagen ze het geslepen België totaal tegen de verhoudingen in wél scoren. Zo begonnen de Belgen het WK met een zege (1-0), maar zijn ze op z’n zachtst gezegd gewaarschuwd voor de rest van het toernooi. België heeft een uitstekende uitgangspositie voor de rest van de groepsfase, maar daar is echt alles mee gezegd.”

“Rode Duivels werden overrompeld”

“Op veel manieren was dit misschien wel dé grootste verrassing die we tot dusver te zien hebben gekregen”, aldus The Daily Mail. “Niet wat de uitslag betreft – België bewees nog maar eens hoe klinisch het kan zijn tijdens een WK-groepsfase – wél in het bijwijlen adembenemende voetbal van de Canadezen. Vastberaden als ze waren om de 36 verloren jaren in te halen. De Rode Duivels, al zeven WK-groepsmatchen ongeslagen, werden overrompeld door een team dat de ziel uit hun lijf presste.”

Ervaring maakte het verschil. “Dit is wat je koopt met de opgeteld 925 caps, maar de vraag is of die ervaring – die van een eens gouden generatie die een laatste gooi doet naar glorie – ook niet betekent dat je met een verouderend team zit dat op veel vlakken tekort schiet. Martínez wuift de kritiek weg als zou hij niet doorselecteren, maar dit was een brutaal voorbeeld van hoe een jeugdige ploeg een oudere erg veel pijn kan doen. (…) De ploeg zal uit een heel ander vaatje moeten tappen, wil ze het hier drie weken uitzingen.”

“Voor een team van zogenaamde sterren, waren de Belgen echt verschrikkelijk”, klinkt het hard in The Sun. “Jong, hongerig en met tempo overal waar je keek, verscheurde Canada de weifelende Belgen in hun eerste WK-wedstrijd sinds 1986. Kevin De Bruyne is de enige overgebleven speler van wereldklasse, maar hij was de zwakste van allemaal. Normaal gaan de Belgen de groepsfase wel overleven, maar daarna moet niemand hen vrezen op basis van deze slappe vertoning.”

LEES OOK: 2 op 10 voor Rode Duivels volgens L’Equipe

 

 

 

 

 

LEES MEER OVER:

Rode Duivels

WK 2022

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...