Buitenlandse media kennen geen genade met Club Brugge

25-11 08:48

Buitenlandse media kennen geen genade met Club Brugge

Een punt tegen PSG, drie punten in Leipzig. Bij Club Brugge droomden ze luidop van de tweede plaats. De derde stek, met recht op overwinteren in de Europa League, was niet voldoende. Philippe Clement koos niet voor een tweede verdedigende middenvelder. De aanvallers moesten in stelling worden gebracht. Het werd een compleet fiasco. Wat vertellen de buitenlandse media over de 0-5 uitschuiver tegen RB Leipzig?

“Club Brugge verpletterd”

Dat zijn de woorden van de Franse sportkrant L’Equipe. “RB Leipzig verpletterde Club Brugge en redt zo zijn Champions League-eer. De overwinning, met twee doelpunten van Nkunku en Forsberg, geeft de Duitsers hoop op een plaats in de Europa League en stuurt PSG naar de laatste 16 van de UEFA Champions League, ondanks het 1-2 verlies bij City.”

“Oorwassing voor Brugge”

“Club Brugge beleefde in eigen huis een nachtmerrie van een eerste helft”, stelt De Telegraaf. “Christopher Nkunku en Emil Forsberg (strafschop) zorgden ervoor dat de stand na ruim een kwartier al 0-2 was. Daarmee was het nog niet gedaan, want via André Silva en weer Forsberg was die score bij rust verdubbeld. Brugge, met Noa Lang en Bas Dost in de basis, zal blij geweest zijn dat de mannen na de pauze gas terugnamen.”

“Club Brugge ontmanteld”

“RB Leipzig, gehavend vanwege coronaperikelen, ontmantelde Club Brugge en hield zo de laatste kans op Europese overwintering in leven”, klinkt het bij de Süddeutsche Zeitung. “De Duitse vicekampioen, gecoacht door Achim Beierlorzer, overklaste de Belgische kampioen en won het levensbelangrijke rechtstreekse duel om de derde plaats in groep A. Het was overigens de grootste zege van Leipzig ooit in de Champions League.”

“Brugse fans het zwijgen opgelegd”

“Corona, blessureleed of de – tot vandaag – zeer zwakke Champions League-campagne. De sterren stonden niet bepaald goed voor RB Leipzig voor de trip naar België. De gelegenheidsploeg trok er zich niks van aan”, schrijft Die Welt. “Vanaf het begin controleerden de bezoekers de partij. De Bruggelingen, die bij winst zelfs nog kans maakten op de knockoutfase van de Champions League, waren niet opgewassen tegen de hoge pressing van de Saksen. In de eerste helft kregen de Belgen zelfs geen enkele duidelijke kans om te scoren. Nkunku en co legden de Brugse fans in het Jan Breydelstadion het zwijgen op.”

“Brugge zien en sterven”

Met die kwinkslag pakt het Duitse BILD uit. “RB Leipzig ging met 0-5 winnen. Een doelpuntenfestival en vooral een knappe reactie die plots een derde plek in de groep oplevert. Leipzig speelde sterk, zonder hoofdtrainer Jesse Marsch en doelman Peter Gulacsi. Bij de thuisploeg was de frustratie groot, zelfs al na de 0-1 van Nkunku. Er werd bier naar de juichende spelers gegooid en Gvariol werd zelfs geraakt. Maar het bracht Leipzig niet van de wijs: ze stoomden gewoon door. ‘We willen de Europa League winnen’, zei Forsberg na afloop. De eerste stap is gezet.”

LEES OOK: Noa Lang krijgt de volle lading

LEES MEER OVER:

Champions League

Club Brugge

Nieuwsbrief

Specials

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De Belgische wintermercato 2023 nadert met rasse schreden. Vanaf 1 januari kunnen de clubs in...

SPECIAL: Wat doet FIFA met vele miljarden?

SPECIAL: Wat doet FIFA met vele miljarden?

De FIFA ligt opnieuw zwaar onder vuur. Ligt voorzitter Gianni Infantino daar wel wakker van?...

LIVE Deviltime: België – Canada

LIVE Deviltime: België – Canada

Om 20 uur is het België-Canada. Nieuwtjes over de Rode Duivels, de opstellingen, foto’s en...

INSTA-FOOT: Vakantiefoto’s van de spelers die niet op WK zitten

INSTA-FOOT: Vakantiefoto’s van de spelers die niet op WK zitten

831 spelers vertrokken naar het WK 2022. De andere profvoetballers trainen verder bij hun club....

Protest tegen FIFA: Rode Duivels met één kleur in hun kapsel

Protest tegen FIFA: Rode Duivels met één kleur in hun kapsel

Als de aanvoerder van de Rode Duivels met een regenboogband het veld oploopt, pakt hij...