Buitenlandse media kritisch voor Nederland

25-11 20:50

Buitenlandse media kritisch voor Nederland

“Wereldkampioen worden”, stelde bondscoach Louis van Gaal al meermaals. Noa Lang en andere spelers steken die doelstelling ook niet weg. Na twee duels zei Van Gaal echter dit: “Er is wat aan de hand. Als we wereldkampioen willen worden, moeten we beter doen.” De media zitten op dezelfde lijn.

Mundo Deportivo zag een slap Nederlands elftal, dat zelfs na de 1-1 van Ecuador geen reactie op het veld gaf. “Oranje liet zich meeslepen tot het laatste fluitsignaal en had een geweldige bondgenoot in de lat toen een schot van Gonzalo Plata de wedstrijd had kunnen veranderen. Ondanks dat verkeert Oranje in een goede uitgangspositie om op de laatste speeldag tegen Qatar door te stoten naar de achtste finale.”

“Nederland was uitgeblust door de intensiteit van de tegenstander en loste geen enkel schot meer”, stelt de Franse sportkrant L’Equipe. “Met indrukwekkende solidariteit toonden de Zuid-Amerikanen een kracht die de ploeg van Louis van Gaal niet kon evenaren.”

‘Van Gaal verpasst Quickie-Quali’, kopt de Duitse krant Bild. “Was zijn team maar zo slim als Van Gaal zelf. De Nederlandse coach deed zijn vrouw Truus voor de wedstrijd tegen Ecuador een schlüpfriges aanbod op het trainingsveld. Het is niet bekend of Truus op het aanbod is ingegaan. Met het Nederlands elftal is Van Gaal het kwalificatievluggertje misgelopen.”

“Ecuador liet in totaal liefst 15 doelpogingen noteren, tegenover slechts 2 voor Oranje, maar werd karig beloond met een gelijkspel. De Zuid-Amerikanen wacht nog een lastige strijd met Senegal voor een plek in de achtste finales”, klinkt het bij Sporza. “Met een match tegen Qatar voor de boeg lijkt Nederland wel al zeker van de volgende ronde.”

“Cody Gakpo opende opnieuw de score voor Nederland, maar met een heel ander type doelpunt dan eerder in het toernooi. Het doelpunt toonde de reikwijdte van zijn talent en waarom hij een van de opkomende sterren in Qatar is, maar de zorg voor de Nederlanders en Louis van Gaal zal het gebrek aan kwaliteit zijn dat ze om Gakpo heen hebben”, geeft Sky Sports mee.

LEES OOK: Opnieuw geen Noa Lang

LEES MEER OVER:

Nederland

WK 2022

Nieuwsbrief

Specials

Opvallende cijfers voor Balikwisha

Opvallende cijfers voor Balikwisha

Michel-Ange Balikwisha lukte de enige treffer in de clash tussen Antwerp en OHL. Zijn vijfde...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

LOTING – Rode Duivels EK 2024

LOTING – Rode Duivels EK 2024

Om 18 uur begint de loting voor het EK 2024 in Duitsland. De Rode Duivels...

SPECIAL: Vier trainers in Jupiler Pro League ontslagen

SPECIAL: Vier trainers in Jupiler Pro League ontslagen

Geen Jonas De Roeck meer bij KVC Westerlo. Zo komt de teller van het aantal...

Anderlecht ruim 6 miljoen euro verlies

Anderlecht ruim 6 miljoen euro verlies

Halfweg de reguliere competitie staat Anderlecht op de tweede plaats. Er is echter nog een...