Buitenlandse media kritisch voor Nederland

25-11 20:50

Buitenlandse media kritisch voor Nederland

“Wereldkampioen worden”, stelde bondscoach Louis van Gaal al meermaals. Noa Lang en andere spelers steken die doelstelling ook niet weg. Na twee duels zei Van Gaal echter dit: “Er is wat aan de hand. Als we wereldkampioen willen worden, moeten we beter doen.” De media zitten op dezelfde lijn.

Mundo Deportivo zag een slap Nederlands elftal, dat zelfs na de 1-1 van Ecuador geen reactie op het veld gaf. “Oranje liet zich meeslepen tot het laatste fluitsignaal en had een geweldige bondgenoot in de lat toen een schot van Gonzalo Plata de wedstrijd had kunnen veranderen. Ondanks dat verkeert Oranje in een goede uitgangspositie om op de laatste speeldag tegen Qatar door te stoten naar de achtste finale.”

“Nederland was uitgeblust door de intensiteit van de tegenstander en loste geen enkel schot meer”, stelt de Franse sportkrant L’Equipe. “Met indrukwekkende solidariteit toonden de Zuid-Amerikanen een kracht die de ploeg van Louis van Gaal niet kon evenaren.”

‘Van Gaal verpasst Quickie-Quali’, kopt de Duitse krant Bild. “Was zijn team maar zo slim als Van Gaal zelf. De Nederlandse coach deed zijn vrouw Truus voor de wedstrijd tegen Ecuador een schlüpfriges aanbod op het trainingsveld. Het is niet bekend of Truus op het aanbod is ingegaan. Met het Nederlands elftal is Van Gaal het kwalificatievluggertje misgelopen.”

“Ecuador liet in totaal liefst 15 doelpogingen noteren, tegenover slechts 2 voor Oranje, maar werd karig beloond met een gelijkspel. De Zuid-Amerikanen wacht nog een lastige strijd met Senegal voor een plek in de achtste finales”, klinkt het bij Sporza. “Met een match tegen Qatar voor de boeg lijkt Nederland wel al zeker van de volgende ronde.”

“Cody Gakpo opende opnieuw de score voor Nederland, maar met een heel ander type doelpunt dan eerder in het toernooi. Het doelpunt toonde de reikwijdte van zijn talent en waarom hij een van de opkomende sterren in Qatar is, maar de zorg voor de Nederlanders en Louis van Gaal zal het gebrek aan kwaliteit zijn dat ze om Gakpo heen hebben”, geeft Sky Sports mee.

LEES OOK: Opnieuw geen Noa Lang

LEES MEER OVER:

Nederland

WK 2022

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...