Buitenlandse media kritisch voor Nederland

25-11 20:50

Buitenlandse media kritisch voor Nederland

“Wereldkampioen worden”, stelde bondscoach Louis van Gaal al meermaals. Noa Lang en andere spelers steken die doelstelling ook niet weg. Na twee duels zei Van Gaal echter dit: “Er is wat aan de hand. Als we wereldkampioen willen worden, moeten we beter doen.” De media zitten op dezelfde lijn.

Mundo Deportivo zag een slap Nederlands elftal, dat zelfs na de 1-1 van Ecuador geen reactie op het veld gaf. “Oranje liet zich meeslepen tot het laatste fluitsignaal en had een geweldige bondgenoot in de lat toen een schot van Gonzalo Plata de wedstrijd had kunnen veranderen. Ondanks dat verkeert Oranje in een goede uitgangspositie om op de laatste speeldag tegen Qatar door te stoten naar de achtste finale.”

“Nederland was uitgeblust door de intensiteit van de tegenstander en loste geen enkel schot meer”, stelt de Franse sportkrant L’Equipe. “Met indrukwekkende solidariteit toonden de Zuid-Amerikanen een kracht die de ploeg van Louis van Gaal niet kon evenaren.”

‘Van Gaal verpasst Quickie-Quali’, kopt de Duitse krant Bild. “Was zijn team maar zo slim als Van Gaal zelf. De Nederlandse coach deed zijn vrouw Truus voor de wedstrijd tegen Ecuador een schlüpfriges aanbod op het trainingsveld. Het is niet bekend of Truus op het aanbod is ingegaan. Met het Nederlands elftal is Van Gaal het kwalificatievluggertje misgelopen.”

“Ecuador liet in totaal liefst 15 doelpogingen noteren, tegenover slechts 2 voor Oranje, maar werd karig beloond met een gelijkspel. De Zuid-Amerikanen wacht nog een lastige strijd met Senegal voor een plek in de achtste finales”, klinkt het bij Sporza. “Met een match tegen Qatar voor de boeg lijkt Nederland wel al zeker van de volgende ronde.”

“Cody Gakpo opende opnieuw de score voor Nederland, maar met een heel ander type doelpunt dan eerder in het toernooi. Het doelpunt toonde de reikwijdte van zijn talent en waarom hij een van de opkomende sterren in Qatar is, maar de zorg voor de Nederlanders en Louis van Gaal zal het gebrek aan kwaliteit zijn dat ze om Gakpo heen hebben”, geeft Sky Sports mee.

LEES OOK: Opnieuw geen Noa Lang

LEES MEER OVER:

Nederland

WK 2022

Nieuwsbrief

Specials

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De achttien Belgische eersteklassers zaten niet stil in de wintermercato van het seizoen 2022/2023. Ook...

Meeste Belgische speelminuten: KV Mechelen op 1

Meeste Belgische speelminuten: KV Mechelen op 1

Het was weer een komen en gaan van spelers in de wintermercato. De Jupiler Pro...

Top 10 verkopen KRC Genk: Onuachu niet op 1

Top 10 verkopen KRC Genk: Onuachu niet op 1

Paul Onuachu kostte 6 miljoen euro. Een massa doelpunten en assists later liet hij KRC...

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

Tolu Arokodare legde medische testen bij Anderlecht af en tekende twee tellen later een contract...

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Er zou in elke linie een speler bijkomen. De prioriteit lag in het punt van...