Buitenlandse media sparen Romelu Lukaku niet: “Nachtmerrie”

02-12-2022 08:58

Buitenlandse media sparen Romelu Lukaku niet: “Nachtmerrie”

De Rode Duivels gingen er nog voor. De bal vloog echter niet binnen tegen Kroatië. Het liep echter mis in de vorige twee duels. Toen was die zegehonger en en eendracht ver te zoeken. De buitenlandse media zwaaien Romelu Lukaku en zijn ploegmaten op deze wijze uit…

“Roemloze aftocht voor België in Qatar: halvefinalist van WK 2018 sneuvelt in de groepsfase”, kopt het Nederlandse Algemeen Dagblad. “Einde van een Gouden Generatie Rode Duivels”, deelt De Telegraaf mee. “Het WK is voorbij voor België: missers Lukaku worden Rode Duivels fataal”, meldt Voetbal International.

“De slechte avond van Lukaku was niet enkel toeval”, geeft La Gazzetta dello Sport mee. “Het is duidelijk dat hij nog ver van een goede vorm zit.” Bij het Spaanse AS kennen ze geen genade voor de aanvaller van Internazionale. “Wat als er een LVP, ofwel Least Valuable Player, kon verkozen worden? Dan was dat zonder enige discussie Lukaku. Hij gaf een masterclass hoe je ervoor zorgt dat miljoenen Belgen maandenlang nachtmerries zullen hebben.”

“Was zijn demonstratie aan kansen afwerken de slechtste ooit in de geschiedenis van het WK? Het zou zomaar kunnen”, oppert Sky Sports. “België had slechts één doelpunt nodig om door te gaan, maar Romelu Lukaku liet vier doelrijpe kansen liggen.”

De Franse sportkrant L’Equipe geeft povere 3 op 10 voor zijn prestatie tegen Kroatië. “Na zijn invalbeurt woog hij meteen op de verdediging. Maar zonder zijn missers, had België zich wel gekwalificeerd.”

Spelers steunen Romelu Lukaku

“Er valt hem niets te verwijten”, stelt Timothy Castagne bij Het Nieuwsblad. “Romelu Lukaku heeft al zoveel belangrijke, moeilijker goals gemaakt. Nu lukte het niet. Hij is zeker niet de antiheld.” Toby Alderweireld zit op dezelfde lijn. “Hoe lang heeft Romelu niet gespeeld bij Inter? Dan is het gemakkelijk om te roepen: die kopbal moet altijd binnen zijn.”

LEES OOK: Romelu Lukaku mept wel raak

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...