Chelsea blijft kopen: 65 miljoen Roméo Lavia

18-08-2023 12:46

Chelsea blijft kopen: 65 miljoen Roméo Lavia

Er loopt terug een Rode Duivel bij Chelsea rond. De ex-club van Eden Hazard plukt Roméo Lavia bij Southampton weg voor zo’n 65 miljoen euro. De 19-jarige middenvelder tekende een contract voor zeven jaar.

Lavia kon ook rekenen op interesse van Liverpool, maar kiest ervoor om zijn carrière voort te zetten bij the Blues. Lavia voelde zich volgens The Guardian tweede keus bij Liverpool, dat eerst vol inzette op de komst van Moisés Caicedo, voordat de club haast maakte met de onderhandelingen om Lavia. Uiteindelijk vist de club van manager Jürgen Klopp twee keer achter het net: zowel Lavia als Caicedo zijn aanwinsten van Chelsea.

“Ik ben blij om hier te zijn”, vertelt de in Brussel geboren spelverdeler op de site van Chelsea. “Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van het project. Chelsea is een geweldige club met veel historie en ik kan niet wachten om te beginnen. Ik sta te popelen om mijn nieuwe ploeggenoten te ontmoeten, samen een band op te bouwen en samen mooie dingen te bereiken.”

Lavia begon zijn carrière bij RSC Anderlecht, alvorens hij op zestienjarige leeftijd naar Manchester City verkaste. In Manchester kwam hij slechts twee keer in actie. Toch had Southampton genoeg van hem gezien om overtuigd te raken en telde de club in de zomer van 2022 twaalf miljoen euro voor hem neer. In het zuiden van Engeland maakte Lavia afgelopen seizoen grote indruk en speelde hij afgelopen maart zelfs zijn eerste interland voor België.

Lavia is de achtste zomeraanwinst van Chelsea-eigenaar Todd Boehly. Eerder voegde Chelsea Caicedo (116 miljoen euro), Christopher Nkunku (60 miljoen euro), Axel Disasi (45 miljoen euro), Nicolas Jackson (37 miljoen euro), Lesley Ugochukwu (27 miljoen euro), Robert Sánchez (23 miljoen euro) en Ãngelo (15 miljoen euro) aan de selectie toe. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Liverpool.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...