Christian Brüls ruilt STVV voor Zulte Waregem

05-01-2023 14:56

Christian Brüls ruilt STVV voor Zulte Waregem

Geen Christian Brüls meer bij STVV. De aanvallende middenvelder stapte om 15 uur niet mee het trainingsveld. Brüls maakte zijn kastje leeg en legt vandaag medische testen af bij Zulte Waregem.

De 34-jarige middenvelder gaf vorig seizoen aan graag langer bij STVV te blijven. Hij lag nog een jaar onder contract en rekende op een meerjarige aanbieding plus een loonsverhoging. Het was wachten op de eerste gesprekken, waarna het verhaal Brüls op de lange baan werd geschoven. In november viel te horen dat STVV eerst wat spelers diende te verkopen voordat ze met de einde contractspelers zouden (verder) onderhandelen.

Brüls kreeg een aanbieding van Zulte Waregem, dat voor het behoud moet knokken en deze week Ruud Vormer weghaalde bij Club Brugge. Beide spelers proefden vertrouwen en erkenning bij Essevee want er lag een contract tot medio 2025 klaar.

Hij trekt nu van Haspengouw – op een uur rijden van zijn geliefde woonplaats Amel in de Oostkantons – naar West-Vlaanderen. Brüls speelde eerder bij AS Eupen, Trabzonspor, MVV, Westerlo, AA Gent, OGC Nice, Stade Rennes, Standard, opnieuw Eupen en Pafos FC . Christian Brüls trok in de winter van 2021 voor 300 000 euro van KVC Westerlo naar STVV en ontpopte zich tot een van de belangrijkste spelers bij de Kanaries. Uiteindelijk kwam hij 68 keer in actie, waarin hij 10 doelpunten en 11 assists uitdeelde.

Hij kwam voor het laatst met STVV op Stayen in actie tegen uitgerekend Zulte Waregem. Volgende week werken beide clubs een onderling duel in de kwartfinales van de Beker van België af. Wellicht komt Brüls dan niet in actie, vanwege contractuele afspraken. STVV vangt nog een beperkte transfersom voor Brüls. (MK/DC)

LEES OOK: STVV-trainer in het ongewisse over transfer Brüls

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

Thorsten Fink houdt een goed gevoel aan de voorbereiding over. “We zullen klaar zijn voor...

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Menig supporter van STVV maakte zich of haar zorgen. Na het vertrek van Matte Smets,...